Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 10-02-2002 Persberichten stad Utrecht, 11.45 uur

Jongens aangehouden

UTRECHT Drie jongens van 12 en 14 jaar uit Utrecht zijn zaterdagmiddag omstreeks 17.20 uur aangehouden op verdenking van een inbraak in een geparkeerde personenauto op de Vechtdijk.

Politiemensen zagen bij toeval de inbraak plaatsvinden toen zij een woning gelegen aan de Vechtdijk verlieten. Bij het zien van de politie gingen de jongens er vandoor en vluchtten het park in. Een passerende fietser was bereid zijn fiets af te staan en daarmee werd de achtervolging ingezet en lukte het de politiemensen de drie knapen te achterhalen.

Na onderzoek bleek dat de ruit van de personenauto was ingeslagen en dat een telefoon was gestolen. Deze gestolen telefoon werd aangetroffen bij één van de aangehouden knapen.

De ouders werden in kennis gesteld van het feit dat hun kroost voorlopig vastzat op het politiebureau voor nader onderzoek.

Insluiper aangehouden

UTRECHT Een 33-jarige man uit Harderwijk is zaterdagmorgen rond 07.15 uur aangehouden op verdenking van (poging) inbraak in een woning aan het H.J.Schimmelplein.

De gewaarschuwde politie trof op de Bilderdijkstraat een man aan die aan het eerder opgegeven signalement voldeed. De man was in het bezit van een inbrekerswerktuig waarmee gehengeld kan worden via de brievenbus. Ook bleek hij in het bezit was van een gloednieuw fototoestel.

De man zit vast voor nader onderzoek en verhoor.

Op een eenvoudige manier zijn dergelijke inbraken/insluipingen in woningen te voorkomen door zowel overdag als s nachts gebruik te maken van het nachtslot.

Dief aangehouden

UTRECHT Een 31-jarige man is zaterdagmiddag omstreeks 16.30 uur aangehouden op verdenking van diefstal/heling.

De man werd op de Vredenburgpassage op verdenking van overtreding van de Opiumwet aangehouden. Na onderzoek op het bureau bleek dat de man niet in het bezit was van verdovende middelen. Wel was hij in het bezit van bankpassen en rijbewijzen waarvan aangifte was gedaan bij de politie in Nijmegen.

De man zit voorlopig vast voor nader onderzoek.

Dief aangehouden

UTRECHT Een 25-jarige man uit Utrecht is in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden op verdenking van diefstal van een tas op de Springweg.

Even daarvoor ontdekte een 28-jarige vrouw uit Utrecht in een horecagelegenheid dat haar tas met daarin ondermeer haar mobieltje was gestolen. Na het bellen van haar eigen nummer met een andere telefoon, kreeg zij kennelijk de steler aan de lijn. De vrouw en de dief kwamen overeen dat zij de tas tegen betaling terug zou krijgen en spreken af elkaar te ontmoeten op de Mariaplaats.

Op de afgesproken plaats ontstaat er een woordenwisseling, maar de vrouw ziet wel kans haar tas met inhoud uit handen van de Utrechter te trekken, waarop de man er vandoor gaat. Korte tijd later weet de politie de man toch aan te houden omdat zijn signalement was doorgegeven.

De man is voor nader onderzoek ingesloten.

Automobilist rijdt door na aanrijding
UTRECHT Een 28-jarige automobilist uit Utrecht is zaterdagmorgen rond 06.30 uur aangehouden op verdenking van het verlaten van de plaats van het ongeval, rijden onder invloed en rijden zonder geldig rijbewijs.

De Utrechter botste op het Zandpad bij het achteruitrijden tegen een andere personenauto, maar wisselde zijn gegevens niet uit en reed weg. De aangereden automobilist gaf het kenteken door aan de politie en die kon even later de Utrechter op de Rijnhuizenlaan aan de kant zetten. Na de ademanalyse bleek dat hij 1,8 promille alcohol in zijn lichaam had.
Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Dronken automobilist botst op boom
UTRECHT Een 42-jarige automobilist uit Utrecht is in de nacht van zaterdag op zondag omstreeks 02.00 uur tegen een boom gebotst op de Jutfaseweg.

De man moest eerst aan een hoofdwond behandeld worden in het Diakonessenziekenhuis. Uit de later op het bureau gehouden ademanalyse bleek dat de man 1,8 promille alcohol in zijn lichaam had. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd.

Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt wegens veroorzaken ongeval en rijden onder invloed.