Korps: Limburg-Zuid, plaats: Regio LZ 10-02-2002 Persberichten zondag 10 februari 2002 (JvK) Perberichten regionaal.

District Heerlen

Gewapende vrouw pleegt verzet.
De politie van Heerlen heeft zondag omstreeks 01.00 uur een robbertje moeten vechten met een 23-jarige inwoonster van Wittem. Agenten zagen de vrouw over de Akerstraat lopen terwijl ze een mes in haar handen had. Toen de politie haar sommeerde om het mes te laten vallen, reageerde ze hier nogal hysterisch op en maakte ze stekende bewegingen naar de politiemensen. Toch gelukte het de politie om de vrouw te overmeesteren, hetgeen met het nodige verzet van de vrouw gebeurde. Zij werd in de boeien geslagen en overgebracht naar het politiebureau.

Onbekende automobilist rijdt in op carnaval vierders. Een onbekend gebleven bestuurder van een donkerkleurige BMW, oud model vermoedelijk van de 3-serie, reed zaterdagavond omstreeks 23.30 uur in op een groepje carnavalisten die op de Rumpenerstraat in Brunssum voor café de Koempelclub op de weg stonden. Daarbij werd een 17-jarige inwoner van Brunssum aangereden en liep daarbij vermoedelijk hersenletsel op.
Getuigen hadden gezien dat de BMW kort voor hij de carnavalisten genaderd was, de verlichting van zijn auto doofde en vervolgens zonder zijn vaart te verminderen inreed op de groep. Ook stopte hij of zij niet toen de het slachtoffer was aangereden.
De politie is op zoek naar getuigen.

District Kerkrade.

DVDs gestolen bij inbraak in videotheek.
In de nacht van zaterdag op zondag werd ingebroken bij Videotheek Bakker aan de Hoofdstraat in Kerkrade. Een ruit van de toegangsdeur werd vernield om binnen te komen. Een aantal DVDs met spellen en een hoeveelheid snoepgoed werd door de dader meegenomen.

Inbraak bij een bedrijf in Eygelshoven.
In de nacht van zaterdag op zondag werd ingebroken bij een installatiebedrijf aan de Rimburgerweg in Eygelshoven. Een ruit werd vernield om binnen te komen. De kantoren werden doorzocht en voor zover men kon nagaan bleken er enkele computerkasten te zijn gestolen.

District Maastricht.

Zakkenrollersgilde slaat weer toe.
Het carnavalsfeest is nog niet goed en wel begonnen of er hebben zich bij de politie al weer 21 mensen gemeld die tussen vrijdagavond en zondagmorgen het slachtoffer zijn van zakkenrollerij. Veertien vrouwen en zeven mannen raakten in de drukte hun portemonnee kwijt aan gewiekste zakkenrollers. Het meest gedupeerd is een man uit Lochum die in een café in de Wolfstraat zijn portemonnee met daarin 4000 (vierduizend) en twee creditcards kwijtraakte. De overigen hadden naast creditcards, betaalpasjes, paspoorten en rijbewijzen geldbedragen varieerend van 30 tot 250 euro in hun portemonnee. De meeste diefstallen vonden plaats in de Platielstraat (11) waar het op straat en in de cafés traditioneel erg druk is. De overige diefstallen vonden plaats op de verbindingswegen van het Onze Lieve Vrouweplein naar het Vrijthof (Wolfstraat, Bredestraat, Leliestraat, Kersenmarkt.)

Jongeman met mes gestoken door onbekende.
Een 19-jarige jongen uit Eijsden is zaterdagavond in een café aan het Amorsplein in Maastricht door een onbekend gebleven persoon 6 keer met een mes in zijn arm gestoken. Het slachtoffer wilde in het café naar het toilet gaan en door de drukte botste hij per ongeluk tegen iemand op. Daardoor onstond een vechtpartij waarbij de man in zijn arm werd gestoken. Hij werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Na behandeling kon hij weer naar huis. De politie is op zoek naar getuigen.

13-jarige op inbrekerspad.
De Maastrichtse politie heeft zaterdagavond een 13-jarige jongen uit die stad aangehouden voor een inbraak. De politie kwam de jongen op het spoor nadat bewoners van een pand aan het Busselplein bij thuiskomst omstreeks 20.15 uur hem op heterdaad hadden betrapt in hun woning. De jongen kon in eerste instantie wel nog ontkomen maar aan de hand van een goed signalement en naspeuringen in de buurt kon hij korte tijd later in zijn ouderlijke woning worden aangehouden. De jongen werd voor nader onderzoek ingesloten.

Vijf automobilisten betrapt op alcoholgebruik.
Door het Verkeers Handhavings Team van de politie in Zuid Limburg werd zaterdagmiddag en avond een alcoholcontrole gehouden in Maastricht. Daarbij werd van maar liefst 954 bestuurders een ademtest afgenomen. De controles vonden achtereenvolgens plaats aan de Brusselseweg, de Tongerseweg en de Cabergerweg zijnde in- en uitvalswegen van Maastricht. Vijf automobilisten liepen tegen de bekende (blauwe!) lamp en kregen een proces-verbaal. In een geval werd het rijbewijs ingevorderd.

GSM gestolen bij inbraak in Gronsveld.
Zaterdag werd ingebroken in een woning aan de Keenkestraat in Gronsveld. Het slot van de achterdeur werd geforceerd om binnen te komen. De benedenverdieping werd doorzocht. Vooralsnog werd alleen een GSM-telefoon gestolen.

District Sittard

Spelcomputer en videobanden gestolen bij inbraak. Onbekenden hebben in de loop van zaterdagmiddag ingebroken in een woning aan de Huckelhovenstraat in Sittard. Een bovenlicht werd opengebroken om binnen te komen. De woning werd doorzocht en voor zover men kon nagaan werd een spelcomputer, enkele kindervideobanden, een dvd-speler en een kinderspaarpotje met inhoud gestolen.