Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 10-02-2002 Persberichten district Eemland zuid, 12.05 uur

Verdachten inbraak aangehouden

AMERSFOORT Zondagochtend omstreeks 03.00 uur werden op de Beeldschermweg twee mannen, 22 en 28 jaar beiden uit Amsterdam, aangehouden.
Surveillerende politiemensen zagen op de Beeldschermweg een auto staan, waarvan het vermoeden bestond dat deze van diefstal afkomstig was. Enige tijd later kwamen twee mannen achter een bedrijfspand vandaan. Bij het aanspreken door de politiemensen konden zij geen duidelijk verklaring geven. Na controle aan het bedrijfspand werd aan de deur van het pand verse braakschade aangetroffen. Hierop werden de twee mannen aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het politiebureau.
De politie heeft de zaak in onderzoek.

Dronken automobilist aangehouden

HOOGLAND Zaterdagavond rond 21.00 uur werd op de Zevenhuizerstraat een 54-jarige man uit Hoogland aangehouden.
De man reed slingerend over de weg. Uit de ademanalysetest op het politiebureau bleek dat hij 1.4 promille alcohol in zijn lichaam had. Zijn rijbewijs werd ingenomen en proces-verbaal opgemaakt.

Fietser gewond bij aanrijding

AMERSFOORT Zaterdagmiddag omstreeks 13.00 uur vond op de kruising Utrechtseweg met de Prins Frederiklaan een aanrijding plaats tussen een 27-jarige fietser uit Amersfoort en een 45-jarige automobilist eveneens uit Amersfoort.
De fietser reed over de Prins Frederiklaan. Doordat hij van de berg kwam had hij een behoorlijke snelheid waardoor hij op de kruising met de Utrechtseweg niet tijdig kon stoppen voor en personenauto die van links kwam.
De fietser vloog door de lucht en kwam ten val. Hij werd met knieklachten overgebracht naar een ziekenhuis in Amersfoort, waar hij na onderzoek het ziekenhuis weer mocht verlaten.