Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 10-02-2002 Persberichten district Rijn & Venen, 12.25 uur

Jongens beschadigen berm

OUDEWATER Een 17-jarige jongen uit Papekop, een 17-jarige jongen uit Polsbroek en een 16-jarige jongen uit Haastrecht zijn in de nacht van zaterdag op zondag omstreeks 01.30 uur aangehouden op de J.J. Vierbergenweg.

De politie was na een melding naar de J.J. Vierbergenweg gezonden omdat de jeugd daar met een kleine vrachtauto aan het rijden zou zijn. Ter plaatse werden diepe rijsporen in de grasbermen aangetroffen en op het gras van de rotonde van de J.J. Vierbergenweg werd het bedoelde motorvoertuig aangetroffen.

Bij het zien van de politie sprongen de drie knapen eruit en zetten het op een lopen. Na een korte achtervolging konden zij worden aangehouden. Uit onderzoek bleek dat de jongen uit Papekop met het motorvoertuig had gereden. Van hem werd ook een ademanalyse afgenomen, maar daaruit bleek dat hij niet teveel alcohol had gedronken. De vrachtauto werd voor nader technisch onderzoek afgesleept.

Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Automobilisten onder invloed

BREUKELEN Tijdens een alcoholcontrole op de Straatweg in de nacht van zaterdag op zondag werden twee automobilisten aangehouden. Het betrof een 36-jarige automobilist uit Polen die 0,65 promille alcohol in zijn lichaam had en een 28-jarige automobiliste uit Woerden. Zij trachtte nog onder een bekeuring uit te komen door snel van bestuurdersplaats te wisselen.

Echter het besturen van de auto door haar was toch waargenomen en dat gaf zij bij de controle ook toe. De reden werd al snel duidelijk want na de ademanalyse bleek zij 0,95 promille alcohol in haar lichaam te hebben en ook dat zij nog niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. Zij wilde nog even oefenen voordat zij eind februari examen moet afleggen.

Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Snelheidscontrole

LOENEN Bij een snelheidscontrole op de provinciale weg N201 op zaterdagmiddag van 14.30 tot 16.30 uur passeerden 2137 bestuurders de radar. Hiervan reden 216 bestuurders sneller dan de toegestane 80 kilometer per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 124 km/u.