Politieberichten Hollands Midden


Afkomstig van: Jaap Nelemans
Datum: 10 februari 2002

Hoofdagent overreden, politie zoekt getuigen Leiden (D4)
De politie van het district Leiden-Voorschoten zoekt getuigen van een aanrijding op de Nieuwe Beestenmarkt, zondagmorgen 10 februari. Bij de aanrijding is een 43-jarige hoofdagent van het district Leiden-Voorschoten aan zijn been gewond geraakt. De bestuurder van de betreffende auto is zonder te stoppen doorgereden.
De hoofdagent was rond 01:50 uur bezig een aangehouden verdachte in de politieauto te brengen. Doordat de man zich verzette, kwam de agent gedeeltelijk op de rijbaan. Daar werd hij door een personenauto over zijn been gereden. In het ziekenhuis werd geconstateerd dat het been op twee plaatsten gebroken was.
De personenauto is in de richting van de Lammermarkt en de Molenwerf doorgereden. Omdat de aanhouding van de verdachte door veel toeschouwers is gezien, hebben zij mogelijk ook de aanrijding gezien en de auto die deze aanrijding veroorzaakte. De politie verzoekt getuigen die de aanhouding en/of de aanrijding hebben gezien, zich telefonisch te melden.
Team Midden van politiedistrict Leiden-Voorschoten is bereikbaar via telefoonnummer (0900) 8844 of (071) 5258 610.

Brand in woning Gouda (D2)
De politie heeft zaterdag 9 februari geassisteerd nadat brand was uitgebroken in een woning in de Burgemeester Martensstraat in Gouda. Omstreeks 17:00 uur werd daar een uitslaande brand gemeld. Bewoners konden op tijd in veiligheid worden gebracht. De uitgerukte brandweer heeft twee tankautospuiten en een ladderwagen ingezet om de zich snel ontwikkelende brand te bestrijden. Om 18:40 uur kon het sein brand meester worden gegeven. Twee woningen; twee onder één kap, hebben ernstige schade ten gevolge van de vlammen. Tijdens de bluswerkzaamheden is de Burgemeester Martensstraat voor alle verkeer afgesloten geweest.

Verkeersongeval Bodegraven (D2)
Zaterdagmorgen 9 februari is een 37-jarige man uit Canada gewond geraakt bij een eenzijdige aanrijding Rond 03:30 uur reed de man in zijn personenauto over de Dammekant in de richting van Alphen aan den Rijn. Door onbekende oorzaak hield de man ter hoogte van de Akerboomseweg de auto niet onder controle. De man raakte eerst met de auto in de berm en kwam met de voorbumper tegen een lantaarnpaal in de middenberm tot stilstand. De gearriveerde politie heeft op straat vastgesteld dat de man onder invloed van alcohol reed. Omdat de man klaagde over pijn in rug en nek, heeft de brandweer de auto opengeknipt waarna de man voor medische behandeling is overgebracht naar het Rijnlandziekenhuis in Leiderdorp. De man weigerde medewerking aan de precieze vaststelling van zijn alcoholgehalte en zal daarvoor een boete krijgen.

Noot voor de redactie /

Politie Hollands Midden