Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 10-02-2002 Persbericht zondag 10 februari 2002

Eindhoven: Valse dollarbiljetten
Zaterdagavond rond 18.45 uur is op het Stationsplein een 20-jarige inwoner van Eindhoven aangehouden. De man probeerde bij het grenswisselkantoor een vals biljet van 100 dollar om te wisselen. Eerder op de middag had een andere man ook al geprobeerd een vals honderd dollarbiljet in te leveren. Dat mislukte en de man nam de benen. Nu bleek dat het tweede biljet van dezelfde serie afkomstig was. De man is ingesloten en de valse bankbiljetten zijn in beslaggenomen.

Eindhoven: Tasjesroof
Zaterdagmiddag rond 17.20 uur hebben twee jongens de handtas gestolen van een 57-jarige Eindhovense. De vrouw liep op Neckerspoel en hield haar tas stevig vast. Twee jongens rukten haar tas desondanks uit haar handen. Enkele mannen die het voorval zagen renden achter de twee daders aan. De twee daders gooiden de tas weg. Ze hadden nabij de Bijenkorf bromfietsen klaar staan. Daarop wisten ze te ontsnappen aan hun achtervolgers. De portemonnee van de vrouw met daarin onder meer 175 euro was uit de tas gestolen.

Eindhoven: Dronken automobilist botst tegen zeven autos Zondagmorgen rond 1.30 uur heeft de politie op het Kerstroosplein een 52-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man was kort daarvoor op de Leenderweg met zijn auto tegen zeven geparkeerde autos gebotst. Na de aanrijding reed de man met zijn zwaar beschadigde auto verder. Agenten troffen hem op het Kerstroosplein, achter de opgeblazen airbags van zijn zwaar gehavende auto aan. De man dacht dat een klapband de oorzaak van de aanrijding was maar de agenten roken een alcoholgeur. Op het politiebureau blies de bestuurder ruim 1 promille. Zijn rijbewijs moest hij inleveren en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Gestolen pasjes
Zondagmorgen rond 2.10 uur hebben agenten op de Oude Stadsgracht een 27-jarige inwoner van Eindhoven aangehouden. De agenten zagen dat de man de inhoud van een portemonnee op de grond gooide. Tijdens de controle bleek dat de verdachte verschillende pasjes op iemand anders naam uit de portemonnee had gegooid. Hij werd aangehouden en ingesloten.

Eindhoven: Poging diefstal bromfiets
Zondagmorgen rond 3.20 uur is in de Edisonstraat een 23-jarige Eindhovenaar aangehouden. Agenten betrapten hem op heterdaad toen hij bezig was met een stuk betonklinker een slot van een bromfiets stuk te slaan. De man is aangehouden en ingesloten.

Eindhoven: Mannen met wapens aangehouden
Zondagmorgen rond 3.20 uur zijn op de Strijpsestraat een 35-jarige en een 24-jarige inwoner van Eindhoven aangehouden. Tijdens een controle door agenten bleek dat de 24-jarige een groot broodmes bij zich had. De andere man had een alarmpistool met uitgeboorde loop bij zich. De twee zijn aangehouden en ingesloten.

Eindhoven: Taxichauffeur beroofd
Zondagmorgen rond 3.00 uur is een 26-jarige Eindhovense taxichauffeur beroofd van een portemonnee met enkele honderden euros. De chauffeur had op de Kleine Berg een klant opgehaald die naar de Telemannlaan moest. Tijdens het afrekenen van de rit spoot de klant pepperspray bij de chauffeur in zijn ogen. Zijn portemonnee werd uit zijn handen gegrist. De klantis mogelijk nog geholpen door een tweede persoon die in de Telemannlaan stond te wachten. De dader is een 28 tot 33 jaar oud man. Hij is ongeveer 1.85 meter groot en had een tenger postuur. Hij had kort geknipt bruin haar en een stoppelbaard. De man had een litteken op zijn kin. Hij droeg een blauw / zwart donsjack en een spijkerbroek.

Eindhoven: Man van auto beroofd
Een 35-jarige man uit Heeswijk Dinter is zondagmorgen rond 4.35 uur door vier mannen van zijn auto beroofd. Het slachtoffer werd door een auto aangereden op Fellenoord in Eindhoven. In die auto zaten vier mannen. Terwijl het slachtoffer met de bestuurder stond te praten kwamen er uit de auto twee mannen die het slachtoffer tegen zijn hoofd sloegen. De twee stapten daarna in de auto van het slachtoffer en de twee autos vertrokken. Op de Eindhovenseweg in Son zagen inmiddels gewaarschuwde agenten de auto van de daders rijden. De vier inzittenden, een 31-jarige inwoner van Helmond, een 23-jarige en een 27-jarige inwoner van Breugel en een 21-jarige man zonder bekende woon- of verblijfplaats zijn op de Nieuwstraat aangehouden. De vier zijn op het politiebureau ingesloten. De auto van het slachtoffer is nog niet terecht. De chauffeur van de vier had gedronken. Hij blies op het politiebureau nog 0.8 promille.

Eindhoven: Aanranding
Een 13-jarig meisje uit Eindhoven is zondagmorgen rond 4.00 uur aangerand door een nog onbekende man. Het meisje wilde in de Kalmoesstraat een woning binnengaan. Net voor ze naar binnen ging werd ze vanachteren vastgegrepen en mee een brandgang ingenomen. Daar moest zij onder dwang onzedige handelingen dulden. Toen er enkele mensen voorbij kwamen wist het meisje zich los te rukken en kon aan de dader ontkomen. De dader is een blanke man van ongeveer 1.70 tot 1.75 meter groot met een normaal postuur. Hij had kort piekerig zwart haar en een grote neus. De man droeg een donkere jas en een blauwe spijkerbroek.

Helmond: Man probeert kassa te stelen
Zaterdagavond rond 21.15 uur heeft de 33-jarige eigenaar van een groentezaak aan de Heistraat kunnen voorkomen dat een man er met de kassa van zijn zaak vandoor ging. De eigenaar hoorde de deurbel en toen hij polshoogte nam zag hij een man met de complete kassa de winkel uitlopen. De eigenaar rukte de kassa tijdens een worsteling met de dader uit zijn handen. De dader maakte zich daarna uit de voeten. De eigenaar van de zaak liep lichte verwondingen op aan zijn hand.

Helmond: Dronken man rijdt tegen boom
Een 25-jarige Helmonder is zaterdagavond rond 23.55 uur in de Zwaardvisstraat in Helmond met zijn auto tegen een boom gereden. Na de aanrijding ging de man er te voet vandoor. Hij werd echter snel in de kraag gegrepen door de politie. Hij had gedronken en blies op het politiebureau ruim 1,85 promille. Hij moest zijn rijbewijs op het politiebureau achterlaten en kreeg bovendien een proces-verbaal.

Gemert: Drugsdealer gepakt
Bij een horecazaak aan de Handelsweg in Gemert is zondagmorgen rond 0.40 uur een 18-jarige inwoner van Uden aangehouden. De bedrijfsbeveiliging vond tijdens controle 35 XTC pillen bij de man. Hij werd overgedragen aan de politie. De XTC pillen, die hij in de zaak wilde gaan verhandelen, zijn in beslaggenomen en man is ingesloten.

Bergeijk: Gestolen verkeersbord
Zondagmorgen rond 0.30 uur is op de Eerselsedijk in Bergeijk een 18-jarige Bergeijkenaar aangehouden. Agenten zagen hem samen met een kompaan met een verkeersbord ( met paal) sjouwen. Bij het zien van de agenten gooiden ze het verkeersbord weg. De 18-jarige werd achterhaald en aangehouden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Wintelre: Vernieling
Zondagmorgen rond 2.00 uur is in de Willibrordusstraat in Wintelre een 18-jarige jongen uit Veldhoven aangehouden. Hij was vanwege lastig gedrag buiten gezet bij een horecazaak. Buiten zagen getuigen dat hij uit woede een buitenspiegel van een geparkeerde auto afbrak. Hij werd aangehouden en op het politiebureau is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Dommelen: Onder invloed
Zondagmorgen rond 2.45 uur is in de Bergstraat in Dommelen een 54-jarige Tilburger aangehouden. Hij reed met zijn auto onder invloed van alcohol. De man blies op het politiebureau ruim 1,85 promille. Zijn rijbewijs is ingevorderd en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Oirschot: Dronken automobilist in sloot
Zondagmorgen rond 4.20 uur vloog een 32-jarige man uit Eerde op de A58 uit een bocht en belandde in een slootje. Oorzaak drank. Hij blies op het politiebureau ruim 2,2 promille. Het rijbewijs van de dronken chauffeur is ingenomen en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Geldrop: Dronken automobilist botst tegen verkeersbord Zondagmorgen rond 5.50 uur is in Geldrop op de Gijzenrooiseweg een 29-jarige Helmonder aangehouden. Hij was met zijn auto tegen een verkeersbord gebotst. De bestuurder had gedronken. Op het politiebureau blies hij 1,1 promille. Zijn rijbewijs is ingenomen en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Asten: Vrouw gewond bij verkeersongeval
Een 29-jarige Helmondse is zondagmorgen om 10.00 uur gewond geraakt bij een verkeersongeval. Ze zat in de auto bij een 30-jarige man uit Deurne. Op de Floralaan raakte de Deurnenaar met zijn auto in de slip, raakte een reclamebord en toen de auto tegen een betonnen wegmarkering kwam ging de auto over kop. De vrouw werd uit de auto geslingerd. Ze is met nek- en hoofdletsel naar het Elkerliek ziekenhuis gebracht.

Someren: Diefstal auto
Zondagmiddag rond 12.45 uur is de auto gestolen van een 30-jarige man uit het Duitse Geseke. Hij reed op de Rijksweg onder Someren. De man was verkeerd gereden en had net zijn auto gedraaid toen een auto langzaam tegen zijn auto reed. Twee mannen stapten uit de auto maar de bestuurder bleef zitten. Toen de Duitser naar de schade van zijn auto keek stapte een van de mannen in zijn auto en reed daar mee weg richting Venlo. De auto van het slachtoffer is een zwarte Mazda MPV met het kenteken SOGV500.

Eersel: Illegaal crossen
De politie heeft zondagmorgen rond 11.30 uur de motor van een 40-jarige man uit Soerendonk in beslaggenomen. Hij was met zijn motor aan het crossen nabij de Schadewijkstraat in Eersel. Hij werd door de politie opgemerkt en kreeg meerdere stoptekens die hij negeerde. Op het viaduct richting Knegsel reed de man uit Soerendonk alsnog de politie in de armen. Zijn motor van net een maand oud met een waarde van10.000 euro is voorlopig in beslaggenomen.Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Bakel: Dodelijk verkeersongeval
De 15-jarige Melanie van Lierop uit Bakel is zondagmiddag om het leven gekomen bij een verkeersongeval op de Oldert in Bakel. Het meisje was op de fiets en liet zich door een bromfietser voorttrekken. In een bocht liet ze los en reed tegen een betonnen paaltje. Het ongeval gebeurde rond13.00 uur. Het meisje werd ter plaatse door ambulancepersoneel gereanimeerd. Later overleed zij aan haar verwondingen in het ziekenhuis.