Ingezonden persbericht


De uren voorafgaande aan de demonstratie regende het pijpenstelen. De organisatie van de demonstratie had alle reden het ergste te vrezen voor de opkomst en het verloop van de om 14:00 geplande demonstratie voor behoud van Vrijplaats Koppenhinksteeg. De verassing was dan ook groot dat om stipt 14:00 de regen ophield en er toch nog 300 mensen zich in en om de Vrijplaats hadden verzameld.
De bonte stoet demonstranten droegen tientallen vlaggen waaronder tientallen speciaal vervaardigde en veelkleurige Vrijplaats Koppenhinksteeg vlaggen. De stoet trok door de stad waar sprekers van onder meer Eurodusnie, de Fabel van de Illegaal en de vereniging Vrienden Vrijplaats Koppenhinksteeg (VVK) het woord voerden. Na afloop van de demonstratie bezochten nog honderden anderen de 'open dag' en werd er tot diep in de nacht gegeten, gedronken en gedanst in de Koppenhinksteeg. Al met al een geslaagde dag.

Verantwoordelijke PvdA wethouder Hillbrand liet zaterdag desgevraagd op TV-West weten dat het allemaal niet zou helpen. Vrijplaats Koppenhinksteeg is volgens hem een gepasseerd station. Hij begrijpt niet waarom de Vrijplaats niet akkoord gaat met het door hem aangeboden alternatieve pand. Dat dit pand tien keer kleiner is dan de huidige Vrijplaats, in een afbraakbuurt ligt en bovendien maar voor twee jaar beschikbaar zou zijn zei hij er natuurlijk niet bij.

De strijd voor behoud van Vrijplaats Koppenhinksteeg is overigens allerminst voorbij. 33 jaar geschiedenis gum je niet zo maar uit. Er lopen een aantal juridische procedures en enkele politieke partijen, waaronder college partij Groenlinks, hebben hun steun voor de Vrijplaats in hun verkiezingsprogramma's uitgesproken.

Vrijdag 22 februari vindt de vervolgzitting plaats van de tumultueuze verlopen eerste zitting (11/1) van de Commissie voor Beroep en Bezwaarschriften. De Vrijplaats organisaties roepen de 600 bezwaarmakers op gebruik te maken van hun recht die dag in te spreken.

meer informatie:
vereniging Vrienden Vrijplaats Koppenhinksteeg: 06 23390616 of de Stichting Vrijplaats Koppenhinksteeg 06 23145173

en webstek www.koppenhinksteeg.nl