Gemeente Maassluis

29-1-2002

Politieke informatiemarkt in het stadhuis

De gemeente organiseert op maandag 11 februari a.s. van 20.00 uur tot 21.30 uur een informatiemarkt in het kader van de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen in de burgerzaal van het stadhuis aan de Koningshoek. Alle politieke partijen die in Maassluis meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen, hebben op deze avond hun verkiezingsprogramma beschikbaar. Natuurlijk zullen ook diverse kandidaat-leden aanwezig zijn, om op alle vragen direct antwoord te kunnen geven.
Op de informatiemarkt staat ook een informatiestand van de afdeling burgerzaken. Hier vindt men informatie over bijvoorbeeld het stemmen bij volmacht, het stemmen met een kiezerspas en stemmen in een ander stembureau.

Politieke partijen lopen zich warm voor de gemeenteraadsverkiezingen op 6 maart a.s. en brengen zoveel mogelijk onderwerpen naar voren die zij van belang achten voor de toekomst van Maassluis. De partijen doen hun uiterste best om de keuze van de kiezers te beïnvloeden. De kiezers moeten uit al de informatie trachten een goede afweging te maken. Daarom is het in eerste instantie belangrijk om te weten welke partijen er zijn en waar ze voor staan. De gemeente helpt de stemgerechtigde inwoners van Maassluis hierbij een handje. Niet door zelf partij te kiezen, maar door de discussie tussen politieke partijen te stimuleren en te zorgen dat alle partijen die aan de verkiezingen meedoen, zich gezamenlijk kunnen presenteren.