Politie Drenthe

Persberichten

berichten van zondag op maandag
10:50 maandag 11 februari 2002

Martin Panman
0592-383211

Alcomobilist
MEPPEL. Zondagmiddag rond 17.30 uur controleerde de politie op de Groenmarkt in Meppel een 36 jarige uit Wanneperveen afkomstige automobilist. De man moest een blaasproef ondergaan en die wees uit dat de man te veel gedronken had. Hij werd aangehouden en over gebracht naar het politiebureau. Daar wees de ademanalyse uit dat hij 900 microgram alcohol per liter uitgeademde lucht had. (900 ugl). De man kreeg een proces-verbaal en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tevens kreeg hij een rijverbod van 11 uren.

Snelle auto
ROLDE. Op de rijksweg 33 haalde zondagmiddag een personenauto ter hoogte van Rolde een politieauto in. De bestuurder reed met een snelheid van meer dan 160 kilometer per uur. Op de 33 geldt een snelheid van 100 km/u. Na een stopteken stopte de bestuurder. Het bleek te gaan om een 30 jarige inwoonster van Assen. Ze kreeg een proces-verbaal en haar rijbewijs werd ingevorderd.

Inbraak woning.
ANNEN. In Annen is maandagmorgen vroeg ingebroken in een woning aan de Kerkakkers. In een raamkozijn aan de voorkant van de woning zijn gaatjes geboord, waarna een raam geopend kon worden. Een mobile telefoon werd gestolen. De inbrekers werden overlopen door een kranten bezorger. Deze wekte de bewoners en ging achter de inbrekers aan. Hij heeft ze echter niet kunnen achterhalen. De politie stelt een verder onderzoek in.

Inbraak winkel
ASSEN. Maandagmorgenvroeg is er ingebroken in een winkel aan de Nobellaan. Met een leeg kratje bier werd een ruit ingegooid en uit de winkel verdween o.a. wijn. Een getuige zag drie personen bij de winkel. Later trof de politie op de A28 een personenauto aan met daarin een aantal personen. In de auto lagen diverse wijnflessen die gestolen waren in Assen. Tevens zagen de politiemensen dat de bedrading van de auto was doorverbonden. De vijf inzittenden zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau in Assen. Daar bleek dat de auto in Assen was gestolen. Vier van de verdachten zijn afkomstig uit Almelo en één uit Enschede. (Leeftijd tussen de 54 en 20 jaar.) De politie stelt een verder onderzoek in.


---
info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe