Korps: Groningen, plaats: Diverse 11-02-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Maandag 11 februari 2002

Dagelijkse berichten

Veendam / Stadskanaal: man (38) valt van fiets en breek in Een 38-jarige man uit Veendam werd zondagmiddag naast zijn fiets aangetroffen op de Voormalenstraat in zijn woonplaats. Hij bleek onder invloed te verkeren en klaagde over rugklachten. Hij werd voor behandeling naar het ziekenhuis in Stadskanaal gebracht. Na daar ontslagen te zijn gooide de Veendammer bij een school aan de Meidoornstraat in Stadskanaal een ruit in. De politie trof de man in een klaslokaal aan en hield hem aan. De man is na verhoor heengezonden.

Ter Apel: fietser aangereden
Op de Heemstraat in Ter Apel werd zondagmiddag een 59-jarige fietser uit Ter Apel aangereden door een 28-jarige automobilist uit dezelfde plaats. De automobilist reed vanuit een uitrit de weg op en zag daarbij de fietser over het hoofd. Hij kwam ten val en brak waarschijnlijk een heup. De Ter Apeler werd naar het ziekenhuis vervoerd.

Harkstede: bromfietser en passagier gewond
Bij een verkeersongeval op de Laan de Kruisheren in Harkstede zijn zaterdagnacht een 19-jarige bromfietser uit Scharmer, en diens passagier, een 14-jarig meisje eveneens uit Scharmer gewond geraakt. Door nog onbekende oorzaak raakte de bromfietser in een bocht de macht over het stuur kwijt en kwam ten val. Zowel bestuurder als passagier droegen geen helm. De 14-jarige passagier moest voor onderzoek naar een ziekenhuis worden overgebracht. Over haar letsel is niets bekend. De 19-jarige bestuurder liep schaafwonden op. Hij kon op de plaats van het ongeval door ambulancepersoneel worden behandeld. Omdat hij alcohol gedronken had gedronken werd hij daarna meegenomen naar het politiebureau. Bij de ademanalyse werd 1.12 promille alcohol gemeten. De bromfietser is na verhoor met een dagvaarding heengezonden. Hij kreeg een rijverbod van 5 uur opgelegd.

Veendam: automobilist onder invloed
De politie heeft zondagavond aan de Kleine Vaartlaan in Veendam een 56-jarige automobilist uit die plaats aangehouden wegens rijden onder invloed. Bij een routinecontrole bleek de man te veel te hebben gedronken. Hij werd meegenomen naar het bureau waar bij de ademanalyse een bloedalcoholgehalte van 2.15 promille werd gemeten. Na verhoor is de Veendammer met een dagvaarding en een rijverbod van 11 uur heengezonden. Zijn rijbewijs is door de politie ingevorderd.

Veendam: inbraak
Zondagmorgen werd ingebroken in een elektrozaak zaak het Prins Hendrikplein in Veendam. De daders sloegen een etalageruit in en gingen er met een aantal portable radios vandoor. De politie stelt een nader onderzoek in.

Groningen: inbraak in kledingzaak
In een kledingzaak aan de Grote Markt in Groningen is zondagnacht ingebroken. De daders kwamen de winkel binnen door een slot te forceren. Binnen vernielden ze een tussendeur. Vermoedelijk is er alleen ondergoed gestolen. De politie stelt een onderzoek in.

Groningen: man aangehouden
De politie heeft zondagmorgen aan de Nieuwe Bleekerstraat in Groningen een 21-jarige man aangehouden. De man was door getuigen overmeesterd nadat hij een ruit van een café aan de Aweg in Groningen had ingegooid met een stoeptegel. Kort daarvoor was de man in het café geweest om een voorraad bier te kopen om mee te nemen. Dat bleek niet mogelijk waarop de man binnen een biertje kocht. Iets later bestelde hij nog twee pilsjes waarmee hij naar buiten liep. Een cafémedewerkster probeerde de man te bewegen de glazen niet mee naar buiten te nemen. Dat lukte en de man vertrok. Na een ongeveer een half uur kwam hij terug en vernielde de ruit. Een voor het café geparkeerd invalidenvoertuig liep daarbij lichte schade op. De man is na verhoor met een dagvaarding heengezonden.

Groningen: inbreker overlopen
Een 42-jarige bewoner van een woning aan de Bleekerstraat in Groningen overliep zondagmorgen een inbreker. De man werd wakker van lawaai bij zijn voordeur. Toen hij beneden ging kijken zag hij een hem onbekende man met een videocamera naar buiten vluchten. De inbreker werd buiten opgewacht door een man op een brommer. Samen gingen ze er op de bromfiets vandoor. De videocamera lieten ze op straat achter. Het is nog niet bekend hoe de dader binnenkwam. De politie stelt een onderzoek in.

Groningen: Rotterdammers aangehouden
Vier mannen in de leeftijd van 23, 25 en 27, allen uit Rotterdam, zijn zondagmorgen door de politie aangehouden in een hotel aan de Kleine Pelsterstraat in Groningen. De man, die op het punt stonden te vetrekken, bleken een ruit aan de voorzijde van het pand te hebben vernield. In de kamer waar ze hadden overnacht bleken een tafel en een bed te zijn vernield. Ook was vitrage kapot getrokken en een gordijnrail hing los. In de eetzaal van het hotel bleek een kast te zijn opengebroken. Daaruit weggenomen beddengoed werd in de kamer van de verdachten terug gevonden. De vier verdachten zijn naar het bureau gebracht en na verhoor heengezonden. De mannen waren in Groningen om de voetbalwedstrijd Groningen Feijenoord bij te wonen. In verband met het politieonderzoek kon dat niet doorgaan.

Groningen: aanhoudingen na voetbalwedstrijd
De politie heeft zondagmiddag op de Grote Markt in Groningen twee mannen uit Groningen, in de leeftijd van 24 en 31 jaar aangehouden. De 24-jarige man werd aangehouden nadat hij samen met enkele andere FC Groningen supporters een groepje Feijenoord aanhangers te lijf ging op de hoek van de Oosterstraat. De verdachte deelde de eerste klap uit en werd gelijk daarop door de politie aangehouden. Hij is naar het bureau gebracht en ingesloten. Beide groepen werden daarop door de politie verspreid. Daarbij werd de 31-jarige Groninger aangehouden nadat hij een politieman beledigde en bedreigde. Ook hij is meegenomen en ingesloten.

Inlichtingen: Afdeling Communicatie, 0900 - 8844. ( 0.13 euro p/m ).