Gemeente Oirschot

Besluitenlijst: 05-02-2002
Toekomst Markt Oirschot
Uit een inventarisatie blijkt dat er rond de Markt in Oirschot voldoende vraag naar panden is om vrijkomende winkels op te vullen. Met name zijn er mogelijkheden op het gebied van mode en recreatie (bijvoorbeeld hobby-artikelen, speelgoed en cadeau-artikelen). Het college wil niet meer horeca toegestaan.

Kunstwerk nieuwe rotonde
Bij De Poort komt een kunstwerk op de nieuwe rotonde bij de Sint-Jorisstraat, Kempenweg en Van Tuldenstraat. Totaal is (inclusief subsidies) 56.723 beschikbaar. De Adviescommissie Beeldende Kunst heeft uit 62 geĂŻnteresseerde kunstenaars twee kandidaten gekozen. Ineke Visser uit Rotterdam en Hugo Vrijdag uit Eindhoven krijgen opdracht een schetsontwerp te maken.

Intrekken verleende vergunningen
De gemeente gaat onderzoeken welke vergunningen verleend zijn, maar nog niet ten uitvoer gebracht. Bedoeling is om oude vergunningen na verloop van tijd in te trekken, omdat ze dan niet meer voldoen aan de huidige regelgeving.

Steun Derde Wereld
Oirschot steunt al een aantal jaren projecten in de Derde Wereld, voor 4.992 per jaar. Een deel van dit bedrag wordt besteed aan voorlichting in Oirschot. De Stichting Informatiecentrum Derde Wereld Oirschot heeft dit jaar gekozen voor een Windmolenproject op Madagascar.

Kapvergunning
Het college verleent een kapvergunning voor 11 bomen aan de Sweerts de Landasstraat/Beerseveld in Spoordonk. Dit is nodig voor de realisatie van zes bouwkavels. Aan het Beerseveld en de Merodelaan worden nieuwe bomen teruggeplant. Een omwonende heeft bezwaar gemaakt tegen de kap, maar het college acht het algemeen belang van de bouwkavels groter dan behoud van de bomen.

30-kilometer gebieden
Het college stelt de raad voor akkoord te gaan met inrichten van 30-kilometergebieden in de kommen van Spoordonk, Oostelbeers en Middelbeers in 2002 en hiervoor het benodigde budget beschikbaar te stellen.
05-02-2002 (nieuw)
06-02-2002