Ingezonden persbericht


Zoetermeer, 11 februari 2002

Aan de redactie

Eerste acht bedrijven met keurmerk Transport en Logistiek

Drs. Michiel van der Harst, Algemeen Voorzitter van Transport en Logistiek Nederland, heeft zaterdag 9 februari voor het eerst het keurmerkcertificaat Transport en Logistiek uitgereikt aan de volgende acht bedrijven.

Lubbers Int. Transport Emmen Nieuw-Dordrecht
G.A. van Noord Transport V.O.F. Haaften Willem Ax Transport Winterswijk
Wim Nijenhuis Transport Lichtenvoorde C. Groenenboom Transportbedrijf B.V. Ridderkerk
Peter Langelaan Transport IJsselstein
De Vreugd Transport V.O.F. Alblasserdam
De Bruin Transport B.V. Krimpen a/d IJssel

Deze acht bedrijven hebben na controle door een onafhankelijke instantie laten zien dat zij aan alle kwaliteitseisen van het keurmerk voldoen. Deze eisen komen naast de wettelijke eisen. Van der Harst prees de bedrijven, omdat zij de eersten zijn geweest die de handschoen hebben opgepakt om tijdens een pilot-project het keurmerk daadwerkelijk van de grond te krijgen. De gecertificeerde bedrijven zullen binnenkort ook herkenbaar zijn aan een logo op de auto. Dit logo is op dit moment nog in ontwikkeling.

Het keurmerk Transport en Logistiek staat open voor alle transportbedrijven, ongeacht grootte of specialisatie. Bedrijven die mee willen doen, kunnen zich hiervoor opgeven bij Transport en Logistiek Nederland. Nu al blijkt dat er ruime belangstelling is getuige de vele telefoontjes die er op regiokantoren binnenkomen.

Voor nadere informatie kunt u zich wenden tot de afdeling PRV, Clarisse Buma, 079-3636115