Belgacom

11 februari 2002

Dokters van wacht beschikbaar bij de nationale inlichtingen

Sinds 9 februari 2002 zijn de nummers van de dokters van wacht beschikbaar bij de nationale inlichtingendienst. De klant hoeft slechts naar de 1207 te bellen om deze inlichting te verkrijgen.

Dit nieuwe initiatief van Belgacom, gesteund door Minister van Sociale Zaken en Pensioenen Frank Vandenbroucke, komt tegemoet aan een terugkerende vraag van de klanten van de 1207. Deze klanten doen vaak een beroep op de inlichtingendienst om het nummer of het adres te weten te komen van een dokter, een apotheker of een ziekenhuis. Het is dan ook niet meer dan logisch dat deze klanten 1207 vormen om het nummer te vernemen van de dokter van wacht in één van de 589 steden of gemeenten.

Dit initiatief is een verdere verbetering van de dienstverlening van de nationale inlichtingen. Na het doorverbinden met het gevraagde nummer (juni 2000) en het beschikbaar stellen van de "gesproken Gouden Gids" (oktober 2001), handhaaft de nationale inlichtingendienst zich bij de top van de Europese inlichtingendiensten door een -steeds groter- gamma aan informatie aan te bieden.

Eind 2001 verkreeg Belgacom de enthousiaste medewerking van de meeste regionale raden van de Orde van Geneesheren, waardoor het kan beschikken over een geactualiseerd wachtdienstenbestand. Meer dan 80% van de wachtkringen zijn momenteel opgenomen.

Praktisch: de klant vormt het nummer 1207, vermeldt de gewenste gemeente en binnen enkele seconden geeft de operator het nummer van de wachtdienst, waarmee de klant desgewenst automatisch kan worden doorverbonden.