Gemeente Capelle a/d IJssel

Lupinestraat vanaf 11 februari afgesloten

Alle nieuwbouwwoningen aan het Meidoornveld in Schenkel zijn inmiddels bewoond. Ook de parkeerplaats bij de nieuwe flat aan het eind van het Meidoornveld is gereed. Wat nu nog rest in deze buurt, is de Lupinestraat. Deze straat wordt vanaf 11 februari geheel van nieuwe riolering voorzien. Vervolgens zal de straat opnieuw worden aangelegd. Om de werkzaamheden uit te kunnen voeren, wordt de straat voor al het verkeer afgesloten. Naar verwachting kan de Lupinestraat begin mei weer in gebruik worden genomen.

De werkzaamheden in de Lupinestraat beginnen tussen de Goudenregenstraat en de Violierstraat. De woningen aan het Meidoornveld nummer 165 tot en met 242 zijn dan alleen via de Goudenregenstraat te bereiken. Omdat in de Goudenregenstraat eenrichtingsverkeer geldt, zal er een noodverbinding aangelegd worden tussen de Goudenregenstraat en de Violierstraat. Als de riolering van dit gedeelte gereed is, wordt er tijdelijke verharding aangebracht waarover gereden kan worden.

Vervolgens zal het gedeelte tussen de Violierstraat en de eerste straat naar het Meidoornveld worden aangelegd. Zo blijven de woningen van Meidoornveld nummer 77 tot en met 93 bereikbaar vanaf de Kralingseweg. Daarna volgt het gedeelte tot en met de Rozensingel.

Als alles volgens planning verloopt en de weersomstandigheden gunstig blijven, is de gehele riolering van de Lupinestraat half maart gereed. Het aanbrengen van de bestrating gebeurt in dezelfde volgorde als het aanbrengen van de riolering. Het verkeer zal op dezelfde wijze worden omgeleid. De verwachting is dat begin mei al het werk aan de Lupinestraat en het Meidoornveld kan worden afgerond.