Partij van de Arbeid

Den Haag, 8 februari 2002

Klaas de Vries bezoekt Rotterdam

Maandag 11 februari bezoeken de minister van Binnenlandse Zaken Klaas de Vries, de PvdA-kamerleden Dick de Cloe, Peter van Heemst, Thanasis Apostolou en kandidaat-kamerlid Aleid Wolfsen Rotterdam. Het bezoek staat in het teken van het thema veiligheid.

Om 12.30 uur worden de PvdA-ers op Rotterdam CS ontvangen door PvdA-lijsttrekker en wethouder te Rotterdam, Els Kuijper. Daarna spreekt de delegatie met een politieagent over de ontwikkelingen met betrekking tot veiligheid op het betreffende station.

Om 12.45 spreken de PvdA-ers met medewerkers van de RET over veiligheid in het openbaar vervoer. Dit gesprek vindt plaats nabij Rotterdam CS, in Zalencentrum Engels, Stationsplein 45.

Vervolgens reist de delegatie om 13.30 uur met de metro naar Hoogvliet. Tijdens de rit krijgen minister en kamerleden uitleg over de omgang met zwartrijders en agressie in het openbaar vervoer.

Vanaf 14.15 uur splitst de PvdA-delegatie zich op in drie groepen. Minister Klaas de Vries bezoekt het jongerenproject 'Veilig op Straat' in De Spil, Othelloweg 3-5 te Hoogvliet. Na dit bezoek reist de minister om 15.30 uur per metro naar Zuidplein. Hier wordt onder meer een bezoek gebracht aan het project Hedef,

Boerhaavestraat 11. Hedef is een werkgelegenheidsproject voor 03-okkaanse en Turkse Jongeren.

De tweede groep loopt mee met een actie van Toezicht & Veiligheid. De kamerleden zijn aanwezig bij diverse uitstapcontroles op het metrostation Zuidplein.

De derde groep reist mee met de RET zorgmakelaar. De kamerleden krijgen uitleg over de werkzaamheden van de zorgmakelaar. Daarnaast brengen de PvdA-ers een bezoek aan een gebruikersruimte in de stad.

Rond 17.15 uur overhandigt Els Kuijper de notitie 'Veilig' van de PvdA-fractie te Rotterdam aan minister Klaas de Vries, gevolgd door een discussie met de aanwezigen (ondernemers en bewoners) in de zaal. De bijeenkomst vindt plaats in Nighttown, West-Kruiskade 26 te Rotterdam.

Het werkbezoek wordt om 19.15 uur afgesloten.