Ingezonden persbericht


Persbericht Turks Forum


Pimmetje komt, Pimmetje gaat....maar de schade blijft!

Reactie van Turks Forum op de uitspraken van Pim Fortuin en de schijnbare hetze tegen allochtonen.

Pim Fortuyn heeft weer eens laten zien dat hij tot niets anders in staat is dan het beledigen van mensen en aanzetten tot haat. Zijn laatste uitingen van haat en wrok jegens moslims lijken aan te tonen dat deze door velen als relnicht pur sang beschouwde persoon op niets anders uit is dan een herhaling van de Kristallnacht, maar dan nu met de moslims als slachtoffer.

Al zijn uitspraken en gedragingen lijken er op gericht om zichzelf te laten kronen tot Vader des vaderlands en redder van den zuivere Neerlandische mensch. We hebben het hier over een extremistisch fanatiekeling die zichzelf graag als vervanger van het koningshuis zag, maar hiervan is teruggekomen door de tranen van de gemalin van onze aanstaande koning. Natuurlijk ook door de opeens toegenomen populariteit van het koningshuis, maar dit wordt natuurlijk buiten beschouwing gelaten. Het zou niet sierlijk en elegant overkomen als deze persoon die zo nobel op de kiezers wil overkomen, zich zou laten leiden door de smaak van de dag.

Dat deze als relnicht aangeduide surrogaat politicus pure stemmingmakerij bedrijft en geen politiek, blijkt ook uit diens argumenten dat alle Turkse en Marokkaanse jongeren die in Nederland zijn geboren problemen geven. Blijkbaar zijn de cijfers die onlangs in Rotterdam werden gepubliceerd de "rasrotterdammer" zoals dit individu zich graag bestempelt gedeeltelijk ontgaan. Als Turks Forum is het niet onze taak om ook namens de Marokkaanse gemeenschap te spreken, maar de Turkse stemmen zullen wij zeker laten horen. En daarom vragen wij ook waarom het percentage Turken samengenomen wordt met die van de Oost-Europeanen, waarvan bekend is dat vooral uit het voormalig Joegoslavië veel criminelen hier asiel hebben gekregen.

Zelfs als de Turkse jongeren over een kam worden geschoren met de Oost-Europeanen is hun overlast aanzienlijk lager dan dat van andere groepen. Dus er moet ook een andere reden zijn dat deze groep ook door de heer Fortuyn wordt meegenomen in dezelfde haatcategorie.

Warempel zij zijn voor het grootste deel ook moslim. En dat verklaart ook de gedachtekronkels van de onfortuinlijke professor. Alles wat met de Islam te maken heeft of er ook maar in de buurt komt lijkt in zijn ogen achterlijk, verfoeilijk en daarom het discrimineren waard. Wij roepen hierbij alle instanties die elkaar verdrongen om een fout van een imam te bekritiseren en te berechten op om dezelfde ijver te tonen bij het berechten van dit racistisch luisje in de pels van de maatschappij.

Het besluit van Leefbaar Nederland om te breken met hun onfortuinlijke lijsttrekker wordt door ons toegejuicht. De heer Nagel moet echter ook beseffen dat ook hij en met hem allen die de stoute Pimmetje hebben verkozen, niet verschoond kunnen blijven van enige verdenking van aanzet tot vervreemding en onheuse bejegening van niet Nederlanders.

Dit gaat ook op voor het nieuwe kneusje van de politiek, die moslims wil dwingen tot het accepteren van de zogenaamd joods-christelijke normen en waarden en traditie. Alsof moslims vreemd en wars zijn van de universele normen en waarden. Deze koorknaap denkt net als vele andere Hollanders dat allochtonen geen cultuur en algemene menselijke normen kennen. Wij spreken dan ook namens de gehele Turkse gemeenschap als wij zeggen dat juist de normen en waarden en ook de kennis die wij van onze voorouders hebben meegekregen de Europeanen heeft geholpen bij het bereiken van hun huidige situatie. (Voor hen die hier hun wenkbrauwen ophalen adviseren wij om de geschiedenis betreffende de Gouden Eeuw en de diplomatieke en economische relatie van Nederland met de Turken in deze tijd eens na te lezen). De reden dat mensen met een Turkse afkomst (en misschien ook de anderen) in Nederland nog niet de gewenste posities hebben bereikt komt enkel en alleen maar voort uit het feit dat zij als gehele gemeenschap pas sinds enkele jaren de intentie op terugkeer naar het moederland hebben opgegeven en van plan zijn om in de Nederlandse maatschappij verder te leven en dus ook verder te integreren. De komende jaren zullen hopelijk zeer zeker tonen dat de Nederlandse staatsburgers met een Turkse achtergrond hun reeds getoonde durf en ondernemerschap zullen uitbreiden en als volwaardig een plek zullen innemen in de culturele mozaïek van Nederland. Want over een ding kunnen wij open en concreet zijn: assimilatie is nooit een optie!

Er wordt in Nederland teveel over allochtonen gesproken en geoordeeld, maar men verzuimt om ook uitvoerig met hen te spreken in plaats van over hen. Teveel geld gaat op aan zogenaamde onderzoeken en rapporten waaruit moet blijken dat allochtonen niet inburgeren, maar er worden geen concrete stappen ondernomen om zaken op te lossen. De recentelijke uitspraken en publicaties vanuit diverse instanties en politieke partijen zo vlak voor de verkiezingen geven de intentie van Politiek Nederland zeer correct weer. Niemand draagt concrete oplossingen aan, maar iedereen beweert dat zij de oplossing zullen bieden. Na de verkiezingen weliswaar, als de kiezer hen in hun eigen visie voldoende armslag geeft. Tegenover al deze uitspraken en publicaties willen wij slechts een ding zetten. En dat is het artikel van Joris van Casteren in De Groene Amsterdammer van 13 mei 1998, waarin deze de Socioloog Justus Veenman interviewt die In opdracht van de gemeente Rotterdam het essay Rotterdam in kleur schreef. In dit essay wordt de toekomst van een multi-etnische stadsamenleving onder de loep genomen. De voorspellingen daarin zijn somber: er moet razendsnel worden ingegrepen om gettovorming en verdere toename van criminaliteit in de havenstad te voorkomen. Dat was mei 1998 en we leven nu in 2002. Wie bedriegt en bedreigt nu wie?.

Extremisme is in alle verschijningsvormen ongewenst. Of het nu extremisme betreft bedreven door zogenaamde moslims of christenen of in dit geval een extreem fanatieke homo. Of het nu de niet uit de islamitische gedachte predikende imam betreft die homos als honden beschouwt of een christenpartij die deze denkwijzen veel eerder uitte of de extreem fanatieke homo onfortuinicus die moslims ziet als achterlijke imbecielen. Jawel meneer Onfortuin, een extremistische homo als gij, dat bestaat ook. Dit individu is net zo erg als de Taliban die ieder ander denkbeeld dat niet met de hunne (of de zijne)overeenkomt, beschouwt als het Kwade en vanuit deze verwerpelijke denkwijze aanzet tot geweld jegens andersdenkenden. Zij die extremisme goedkeuren zijn ofwel onzuiver van hart en ziel ofwel dusdanig onbenullig dat zij niet weten wat zij doen. Als Turks Forum willen wij nogmaals benadrukken dat de Turkse gemeenschap zich uitspreekt tegen alle vormen van terrorisme en dat zij iedereen die aanzet tot haat beschouwt als verwerpelijk individu. Wij hopen dat lieden als deze ter verantwoording worden geroepen en dat wij allen kunnen samenleven met dezelfde plichten, maar ook dezelfde rechten.

G. Genc

Turks Forum 11 februari 2002