Gemeente Den Haag

2002-02-11: Wethouder Hilhorst opent tentoonstelling Wonen in Den Haag

Van 11 februari tot 10 maart te zien in het stadhuis

Op maandag 11 februari opent wethouder Hilhorst om 17.30 uur in het Atrium van het stadhuis de tentoonstelling 'Wonen in Den Haag'. In tien stellingen geeft Hilhorst zijn visie op het wonen in Den Haag.

De tentoonstelling 'Wonen in Den Haag' bestaat uit drie delen en wordt georganiseerd door de Stichting Nomadisch Paviljoen. Het deel 'Steeds op zoek naar een beter huis' geeft per cultuurperiode uit de Haagse geschiedenis een overzicht van de in die tijd heersende ideeën over wonen. In het verlengde daarvan komen zaken als samenleven, maatschappelijke ambities, status, comfort en het gebruik van de openbare ruimte aan de orde.

'De verborgen topografie' toont alledaagse woontaferelen, met een verrassend grote diversiteit aan interieurs. Tuinen, balkons en terrassen blijken omgetoverd tot paradijselijke werelden. Wat daarbij vooral opvalt is dat Den Haag rijk is aan meer woonsferen dan de bekende 'hoeden en petten'.

In 'Wonen in de branding' komt de toekomst aan bod. Opmerkelijke, nieuwe architectonische ideeën illustreren de mogelijkheden van onderwerpen als: het wonen boven winkels, woontorens, het vergroten van bestaande woningen en dubbel grondgebruik.

last update: 11 februari 2002 ;pag.: 11195; auteur: 10;cat.: 17 Uw