Ingezonden persbericht


Samenwerking IBM en SuSE toonbeeld van integratie voor op ondernemingen afgestemde Linux-systemen

Eerste wereldwijd gecombineerde teamwerk betekent start voor 64-bit-computing en ontsluit de kracht van Linux voor de zakelijke serveromgeving

Neurenberg, Duitsland, 11 februari 2002 - SuSE Linux en IBM kondigen de uitbreiding aan van hun partnerschap voor het bieden van geavanceerde Linux-oplossingen voor bedrijfsnetwerken. IBM en SuSE Linux bieden unieke prestaties en schaalbaarheid voor de complete eServer-productlijn van IBM gecombineerd met de uitzonderlijke mogelijkheden van het SuSE Linux Enterprise Server (SLES) besturingssysteem. Dit is een belangrijke mijlpaal in de twee jaar geleden gesloten technische en zakelijke alliantie van IBM en SuSE.

De intense samenwerking is een uitbreiding van eerdere aanbiedingen van IBM's eServer iSeries, pSeries, xSeries en zSeries. Het bouwt voort op IBM's en SuSE's pionierswerk op het gebied van oplossingen voor bedrijfsnetwerken. Op grond van deze overeenkomst zullen SuSE Linux en IBM nauw samenwerken om SuSE's SLES besturingssysteem nauwkeurig af te stemmen op de technische eisen van IBM's productlijn eServer.

IBM en SuSE Linux zetten zich er samen voor in 64-bit-computing daadwerkelijk in te voeren op de zakelijke serveromgeving. Met ondersteuning voor alle 64-bit IBM eServer hardwareplatformen - van de Intel Itanium Processor Family (IPF) tot het IBM eServer zSeries mainframe - is SuSE's SLES besturingssysteem momenteel een van de geavanceerdste Linux-systemen. SuSE's SLES OS onderscheidt zich bovendien door als enige besturingssysteem zowel beschikbaar als gecertificeerd te zijn voor alle IBM hardwareplatformen. Dit biedt bedrijven die complexe IT-infrastructuren hosten de tot nu toe ongekende mogelijkheid hun complete IBM hardware te migreren naar een enkel krachtig besturingssysteem. In tegenstelling tot conventionele Linux-versies wordt SuSE's SLES OS minimaal 2 jaar actief onderhouden door SuSE. Hiermee wordt een ononderbroken functioneren van de servers zelfs na installatie van uitgebreide upgradeversies gegarandeerd.

"Zakelijke cliënten verlangen tegenwoordig complete oplossingen in plaats van losse onderdelen," zegt Steve Solazzo, vice-president van Linux bij IBM. "Door de oplossingen van IBM en SuSE te gebruiken kunnen cliënten erop vertrouwen dat hun Linux-infrastructuur met minimaal risico, maximale functionaliteit en voor een ongekend lage prijs kan worden ingezet."

"Met IBM en SuSE profiteert elke eServer-cliënt van decennia aan ervaring", aldus Gerhard Burtscher, CEO van SuSE Linux AG. "De SuSE Linux Enterprise Server is de ideale keuze voor IBM eServer-systemen, die de programmeer- en productieomgeving van alle ondersteunde hardwarearchitecturen versterkt. SuSE Linux is de enige Linux-omgeving die gecertificeerd om met producten van de belangrijkste softwarebedrijven te opereren. Dit stelt zowel grote als kleine bedrijven in staat zich te concentreren op hun eigenlijke doelstellingen. Het onderhoudsprogramma van de SuSE Linux Enterprise Server onderstreept dat IBM en SuSE alles in het werk zullen stellen om van Linux een krachtige en betrouwbare werkomgeving te maken."

Meer informatie over de SuSE Linux Enterprise Server is beschikbaar via http://www.suse.de/en/products/suse_business/sles/index.html

Over SuSE
SuSE Linux is een van de toonaangevende aanbieders van complete oplossingen gebaseerd op het open source besturingssysteem Linux. Naast besturingssystemen en toepassingen voor particuliere gebruikers biedt SuSE softwareoplossingen en complete systemen voor het gebruik van Linux in bedrijven.

SuSE biedt enterprise cliënten ondersteuning via een uitgebreid programma aan gekwalificeerde consulting-, training- en supportdiensten. SuSE heeft het grootste ontwikkelingsteam voor open source oplossingen ter wereld in huis en biedt haar unieke project- en supportkennis via internet aan in de grootste Linux knowledge database die bestaat.

Voor meer informatie over SuSE: www.suse.de/en/

Voor nadere informatie:

SuSE Linux AG, Martina Eckstein, tel.: + 49 911 74053507, fax: + 49 911 7417755, email: meck@suse.de

Effect adviesgroep,Tjarko Rookmaker, tel. 023 - 547 07 97; fax: 023 - 547 12 39, email: suse@effect-europr.nl