Ingezonden persbericht


Persbericht d.d. 11 februari 2002

Voorjaar al op komst in Otterpark
Kinderen met voorjaarsknutsel gratis entree, speur naar sporen, gratis rondleidingen

Gedurende de voorjaarsvakantie (van 9 februari tot en met 24 februari) staat het thema "Voorjaar" centraal in Otterpark Leeuwarden. Naast een bezoek aan het park en haar dieren zijn er diverse extra activiteiten voor jong en oud. Kinderen kunnen op maandag, woensdag, vrijdag en in het weekend leuke voorjaarsbloemen knutselen in het expositiegebouw. Kinderen (tot 12 jaar) die echter thuis al iets moois maken met betrekking tot het voorjaar en dit meenemen naar het Otterpark hebben (onder begeleiding van één betalende volwassene) gratis entree tot het park. Daarnaast is ook Ot de sprekende Otter weer dagelijks aanwezig om alle vragen van kinderen over otters, te beantwoorden. Ook kunnen kinderen op zoek naar dierensporen in het petgatgebied. In de weekenden kunnen kinderen zich ook als otter laten schminken en zijn er om 12.30 uur en 14.30 uur speciale rondleidingen over het voorjaar in het Otterpark.

Het voorjaar is de tijd van nieuw leven. Dit heeft natuurlijk alles te maken met de goede leefomstandigheden. Er is genoeg voedsel te vinden, het wordt weer warmer en de dagen worden langer. De bezoeker krijgt tijdens het voeren van onder andere de diverse ottersoorten, bevers, bunzingen en ooievaars uitleg van een verzorger over het gedrag van deze dieren. Er is aandacht voor de voorbereiding van diverse dieren op het voorjaar (zoals het nestellen van diverse vogelsoorten). Daarnaast zijn er een drietal wandelroutes met uitleg over flora en fauna in het park. Zo kan de bezoeker wandelen over de Otterroute. Deze route leidt de bezoeker langs de verblijven van de diverse otters en andere dieren in het park. De Oeverzwaluwroute is een langere route die naast een aantal dierverblijven, de bezoeker ook kennis laat maken met de mooie natuur en het broedgebied van de oeverzwaluw.

Tenslotte is er de Petgatroute. Dit is de meest uitgebreide route die langs een orgineel petgat gaat. Deze petgaten zijn ontstaan door het afgraven van veen. De afgegraven gebieden liepen vol met water en er begon een breed scala van waterplanten in te groeien. In dit gebied is gedurende de voorjaarsvakantie extra aandacht voor sporen die dieren nalaten. Hiervoor is een speciale speurtocht ontwikkeld. Bij binnenkomst ontvangt de bezoeker bovendien een boekje met uitleg over de flora en fauna die men tegenkomt langs de verschillende wandelroutes. Diverse paaltjes langs de routes geven aan dat over deze plekken een beschrijving in het boekje staat. Op het ene punt kan dat een beschrijving over dieren zijn, terwijl dat op een ander punt een beschrijving over planten betreffen kan.

Het Otterpark is van (van 9 februari tot en met 24 februari) dagelijks geopend van 10:30 tot 16:30 uur.Daarna is tot 26 april 2002 is het park elk weekend en in de schoolvakanties geopend van 10.30 tot 16.30 uur. De entree voor het Otterpark Leeuwarden bedraagt voor kinderen van 4 t/m 11 jaar (zonder knutsel) /¤ 4,-. en voor volwassenen ¤ 6,-. Kinderen tot 3 jaar mogen gratis op bezoek komen bij de otters. Voor meer informatie, telefoon: 0511-431214 of internet: www.Aqualutra.nl.


Ingezonden persbericht