Ingezonden persbericht

Tele2 eist opnieuw rectificatie KPN na mogelijk misleidende mailing

Kort geding dient vandaag in Amsterdam

Amsterdam, 11 februari 2002 - Telecomaanbieder Tele2 eist vandaag in een kort geding voor de Amsterdamse rechtbank dat KPN wordt veroordeeld tot het versturen van een rectificatiemailing. Ongeveer een maand geleden stuurde de voormalige monopolist een mogelijk misleidende folder rond onder klanten die in veel, of mogelijk alle, gevallen ook klant zijn bij een alternatieve telecomaanbieder zoals Tele2.

Op 10 mei 2001 veroordeelde de Amsterdamse rechtbank KPN op verzoek van Tele2 al tot het versturen van een rectificatie naar bijna 600.000 huishoudens vanwege een volgens de rechter onrechtmatige mailing.

Tele2 is ook vol vertrouwen over de goede afloop van het huidige kort geding. ,,KPN heeft zich wederom bediend van misleidende verkoopmethoden door in de mailing appels met peren te vergelijken. Vorig jaar heeft de rechter ons in het gelijk gesteld en daarom verwachten we ook deze keer dat KPN gedwongen zal worden een rectificatie te sturen", aldus Terry Aurik, algemeen directeur van Tele2 Nederland.

Over Tele2
Tele2 Nederland is een dynamisch en jong telecommunicatiebedrijf dat vanaf september 2001 behalve lage telefoontarieven voor bellen via het vaste net onder de naam Tele2 Mobiel ook voor mobiel telefoneren spraakmakend goedkoper bellen aanbiedt. Via een MVNO-constructie (Mobile Virtual Network Operator) beschikt Tele2 over een eigen mobiel netwerk. Met een marktaandeel van 15% in de vaste telefonie (1.000.000 huishoudens en bedrijven) is Tele2 sinds haar start eind 1997 uitgegroeid tot de grootste nieuwe telecomaanbieder op zowel de zakelijke als de particuliere markt.

Op Europese schaal is Tele2 de meest succesvolle aanbieder van voordelige telefonie in bijna alle Europese landen. Het telecombedrijf is in 1993 opgericht en levert zowel vaste als mobiele telefonie diensten, datanetwerken en internet diensten aan ruim 13 miljoen gebruikers in 21 landen. De merknamen waaronder deze diensten worden aangeboden zijn; Tele2, Tango, Comviq, Baltkom gsm en Q-GSM.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Text 100 BV
Wilmer Heck
Tel: 020 530 4349
E-mail: wilmerh@text100.nl

Of u kunt de website van Tele2 bezoeken: www.tele2.nl