BOVAG



Bron: Persberichten
Datum: 11-2-2002

---

ABA wil 'Vakgroep Erkende Reparateurs'

De Auto Bedrijven Associatie (ABA), een afdeling van BOVAG, treft alvast voorbereidingen om naast de vijf reeds bestaande vakgroepen een `Vakgroep Erkende Reparateurs' op te richten waarin specifiek de belangen van `erkende reparateurs' zullen worden behartigd.

De `erkende reparateur' is een nieuw begrip dat wordt geïntroduceerd in de jongste voorstellen van de Europese Commissie over de toekomst van de autodistributie in de EU. Met `erkende reparateurs' worden autobedrijven bedoeld die niet tot het officiële dealernetwerk van de fabrikant behoren, maar die wel aan door de fabrikant gestelde kwalitatieve criteria voldoen. Deze citeria zijn op dit moment nog niet bekend. De ABA verwacht dat deze erkende reparateurs een nieuwe, bijzondere plaats zullen gaan innemen in de autobranche die een gerichte belangenbehartiging rechtvaardigt.

Zoals bekend heeft de ABA in de lobby over 1475/95 steeds gepleit voor scheiding tussen verkoop en service, waarbij merkonafhankelijke autobedrijven een rol zouden kunnen spelen als geautoriseerd servicepunt. Met de introductie van het begrip `erkende reparateur' wordt de wens van de ABA ingevuld.

De ABA kent op dit moment al de Vakgroepen Commerciële Zaken, Management, Reparatie & Service, Kwaliteit & Integriteit en Garageformules. Deze vakgroepen worden elk bemand door 12 leden van de gewestbesturen en stellen gevraagd en ongevraagd beleidsadviezen op ten behoeve van het ABA-afdelingsbestuur.

In de beoogde Vakgroep Erkende Reparateurs zullen specifiek de belangen worden behartigd van ABA-leden die aan de kwaliteitscriteria kunnen en willen voldoen, alsook aan ex-dealerbedrijven die hun bedrijf als erkend reparateur willen voortzetten.


---