Korps: Friesland, plaats: Friesland 11-02-2002
Politieberichten van 11/2 (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Dronrijp: inbraken
Afgelopen nacht werd bij drie bedrijven ingebroken c.q. een poging daartoe ondernomen. Bij een supermarkt aan de Hearewei werd een deur open aangetroffen. Of er iets werd weggenomen, is nog niet bekend. Bij een fietsenzaak aan het Holpaed kwam men binnen door een wc-raampje te vernielen. Hier werd ongeveer honderd gulden weggenomen. Verder werd getracht in te breken bij een bedrijf aan de Dubbele Streek. Bij deze zaak is met niet binnen geweest en bleef het bij een poging. De eigenaars hebben aangifte gedaan. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Leeuwarden: inbraak woning
Van zaterdag op zondag werd ingebroken in een woning aan de Tjerk Hiddesstraat. De voordeur werd geforceerd. De gehele woning werd doorzocht. Uit de woning werden een videorecorder, een midiset, een fotocamera, computerapparatuur, 25 cds en kleingeld weggenomen. De eigenaar, een 29-jarige inwoner van Leeuwarden, heeft aangifte gedaan.

Oldeberkoop: inbraak auto
Afgelopen weekend werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op de Lyclamaweg. Het portierslot werd geforceerd. Uit de auto werd een radio/cd-speler weggenomen. De eigenaresse, een 27-jarige inwoonster van Aldeboarn, heeft aangifte gedaan.

Harlingen: inbraak garage
Afgelopen nacht werd ingebroken in een garage aan de Oosterparkweg. Een ruitje naast de voordeur werd vernield. De autosleutels van een auto, die voor de garage stond werd weggenomen. Het betrof hier een personenauto, merk Opel Omega, kleur rood, voorzien van het kenteken DR-VD-13. De auto was eigendom van een 38-jarige inwoonster van Harlingen, die aangifte heeft gedaan. De eigenaar van de garage, een 53-jarige inwoner van Harlingen, deed aangifte van inbraak.

Bureau Communicatie: 058 - 880 8272