Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 11-02-2002
Persberichten district Maastricht (RKey; 14.30 u) Maandag, 11 februari 2002

District Maastricht

Maastricht; smoes werkt niet
Afgelopen zondagavond zag een politiepatrouille op een parkeerplaats aan de Maasboulevard in Maastricht een man gehurkt aan een geparkeerde auto morrelen. De politie die dat niet vertrouwde ging er meteen op af. De man die vermoedelijk de politie in het oog kreeg en zich betrapt wist, gooide snel een schroevendraaier weg en probeerde nog snel een smoes uit: hij was aan het urineren. De smoes lukte niet, de politie ontdekte namelijk inbraakschade aan de betreffende geparkeerde auto alsook vond de politie in de struiken de weggegooide schroevendraaier. Bleek dat de verdachte, een 34-jarige man uit Maastricht nog een schroevendraaier bij zich had. Het inbrekersgereedschap werd inbeslaggenomen en de verdachte werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De verdachte heeft bekend in de geparkeerde auto te hebben willen inbreken en de politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Maastricht; ingebroken in brug-bedieningsgebouwtje Afgelopen nacht, zondag op maandagnacht kreeg de politie een melding dat was ingebroken in het brug-bedieningsgebouwtje (van Rijkswaterstaat) op de St. Servaasbrug in Maastricht. Bleek dat inbrekers door vernieling van een ruit het brugbedieningsgebouw waren binnengedrongen. De politie heeft in het gebouwtje drie mannen (24/25/27) uit Amsterdam aangehouden. Die werden overgebracht naar het politiebureau waar ze werden ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in / maakt proces-verbaal tegen de verdachten op.

Maastricht; onder invloed
Het rijden zonder voertuigverlichting trok afgelopen nacht, zondag op maandagnacht omstreeks 04.00 uur op de John F. Kennedybrug in Maastricht de aandacht van een politiepatrouille. Bij controle op de John F. Kennedysingel bleek dat de automobilist, een 40-jarige man uit Eijsden onder invloed zijn auto bestuurde. Ademanalyse in het politiebureau wees uit dat de Eijsdenaar ruim 1,4 promille alcohol in zijn bloed had. De politie vorderde het rijbewijs in van de verdachte en maakt proces-verbaal tegen hem op.

Maastricht; belediging
Afgelopen nacht, zondag op maandagnacht werd de politie aangesproken door enkele mensen dat er op de Markt in Maastricht een mogelijk gewonde jongeman hulp nodig had. Bleek dat deze jongeman, een 17-jarige jongen uit Maastricht, een schaafwond in zijn gezicht had. De politie stapte op de jongeman af teneinde te bekijken of hij mogelijk hulp nodig had, echter die reageerde zonder enige aanleiding meteen recalcitrant en uitte allerlei beledigingen in de richting van de agenten. De agenten hielden de jonge Maastrichtenaar terzake belediging aan en brachten hem over naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De politie die vermoedt dat drankgebruik in het spel is, stelde de ouderlijke verantwoordelijken in kennis en maakt proces-verbaal op tegen de verdachte.