Gemeente Breukelen



Op 23 februari is het woord aan u!!! Zaterdag 23 februari opent het gemeentehuis Breukelen zijn deuren. Vanaf 11 uur is iedereen welkom om een kijkje te komen nemen. Er valt veel te zien en te horen: zowel buiten als binnen. Er valt ook veel te beleven. Zo is er live muziek, een kraam met de echte Van der Steen-poffertjes en een gezamenlijk optreden van de brandweer, politie en GGD. Zeker zo sensationeel kan het er in de raadszaal aan toegaan. Maar dat ligt ook aan u.

Politieke markt

Op de bovenste verdieping van het gemeentehuis vindt u alle politieke partijen die meedoen met de gemeenteraadsverkiezingen op 6 maart 2002. Zij presenteren hun partijprogramma en ook ander informatiemateriaal is aanwezig. U kunt kennis maken of bijpraten met de lijsttrekker, huidige raadsleden en andere vertegenwoordigers van de partijen.

Alternatieve raadsvergadering

Als u aan veiligheid denkt en dat betrekt op uw eigen woonomgeving dan weet u vast wel een aantal dingen te noemen die moeten worden verbeterd. Helpt meer blauw op straat om het gevoel van veiligheid te vergroten? Moeten kinderen op straat kunnen spelen?

Wat is de rol en taak van het gemeentebestuur hierin?

Over een tweede Vechtbrug zijn de meningen verdeeld. Er zijn argumenten voor en tegen. .

Hoe denken politieke partijen hierover, hoe denkt u hierover?

En als die brug er dan zou komen, waar dan, en waar beslist niet?

Een ander heikel punt is de gemeentelijke herindeling. Zijn wij als gemeente Breukelen echt te klein om zelfstandig voort te bestaan? En als we dan gaan herindelen, met wie willen we dat wel en met wie niet? En wat gebeurt er met de eigenheid van de kernen. Vergroot de afstand tussen inwoners en bestuur dan niet nog meer?

Je bent jong en je wilt wat, maar wat dan en vind je dat in Breukelen?

Ik verveel me zo in Breukelen? Wat willen jonge inwoners van Breukelen in hun vrije tijd en kan de gemeente hierin een rol spelen? Is een Jeugdhonk een plaats waar jongeren graag komen, of moet het anders? Deze themas vormen de agenda voor een alternatieve raadsvergadering die er als volgt uitziet:

1. Veiligheid 11.30 12.00 uur

2. Tweede vechtbrug 12.30 13.00 uur

3. Gemeentelijke herindeling 13.30 14.00 uur
4. Uitgaan en vrije tijd voor jongeren 14.30 15.00 uur
Voorzitter: burgemeester Frank Dales

Actief meedoen?

Onder leiding van de burgemeester geven Breukelense politici (per partij doet één raadslid mee), hun mening. U hoeft geen raadslid te zijn of te willen worden om in deze vergadering mee te kunnen praten achter de raadstafel. U kunt uw mening over één van de onderwerpen luid en duidelijk laten horen. En dat kan natuurlijk ook vanaf de publieke tribune.

Per onderwerp is er ruimte voor zeven inwoners om voor deze ene keer op de stoel van een raadslid te gaan zitten.

Likt u dat wel wat?

Voor meer informatie of aanmeldingen kunt u contact opnemen met Fenna Menke van de afdeling BMO, telefoon (0346) 26 04 29. Haar emailadres is
fenna.menke@breukelen.nl

Gemeenteraadverkiezingen woensdag 6 maart 2002 Op woensdag 6 maart zijn er gemeenteraadsverkiezingen. In Breukelen hebben politieke partijen zeven lijsten ingediend op naam van


1. Christen Democratisch Appèl



2. VVD

3. GROENLINKS/Partij van de Arbeid

4. Streekbelangen 93

5. Algemene Senioren Partij

6. Democraten 66 (D66)

7. SGP ChristenUnie
De lijsten met alle kandidaten liggen ter inzage op de afdeling Burgerzaken.
Kiezen is een recht

In beginsel heeft iedere Nederlander van 18 jaar of ouder stemrecht. De gemeente heeft een lijst van alle geregistreerde kiesgerechtigde inwoners van Breukelen.

Deze mensen ontvangen een oproepkaart voor de
gemeenteraadsverkiezingen op 6 maart. Die kaart moet u meenemen als u gaat stemmen.

Breukelen gebruikt bij deze verkiezingen voor de eerste maal een elektronische stemmachine. Stemmen gaat zo heel eenvoudig. Mocht u deze eerste keer vragen hebben over hoe het moet, dan is er altijd iemand die u een handje kan helpen.

Alle stembureaus zijn open van 07.30 uur tot 21.00 uur.

Met deze ruime openingstijden is het voor iedereen mogelijk om van het kiesrecht gebruik te maken. Uw werkgever is verplicht om u de gelegenheid te geven om uw stem uit te brengen, voor zover het u niet lukt om dat buiten werktijd te doen.

Waar kiest U

Elke kiesgerechtigde inwoner van Breukelen ontvangt een oproepkaart om te stemmen. Daarop staat het stembureau waar de kiezer zijn of haar stem kan uitbrengen. Het is mogelijk om daarvan af te wijken en te kiezen voor een andere locatie.

In totaal kan er op 9 plaatsen gestemd worden te weten:
- Gemeentelijke Sporthal, Broekdijk Oost 28

- Koetshuis (gemeentehuis Boom en Bosch), Markt 13

- Verzorgingshuis "De Aa", De Aa 7, hoofdingang

- Openbare basisschool "De Regenboog", Heycoplaan 13

- Zwembad t Kikkerfort, Scheperweg 14.a


- Zuidmolukse kerk, Karel Doormanweg 49


- Verenigingsgebouw, D.v.Troostwijkstraat 20

- Verenigingsgebouw "Irene", Wagendijk 43


- Verzorgingshuis Overdorp, Dreef 1

Verandering van stembureau moet vooraf aangevraagd worden bij de afdeling burgerzaken. Een schriftelijk verzoek moet uiterlijk 14 dagen voor 6 maart zijn ingediend. U kunt ook tot 1 maart uw oproepingskaart bij burgerzaken laten veranderen. Dat vraagt een bezoek aan het loket.

Stemmen bij volmacht

Bent u verhinderd om persoonlijk te stemmen, dan kunt u iemand machtigen. Dat gaat heel simpel. U draagt uw oproepkaart over aan een andere kiezer door de achterkant van de kaart in te vullen en te tekenen. De gevolmachtigde moet uw stem tegelijk met zijn/haar eigen stem uitbrengen in het stemdistrict waar de gemachtigde kiezer staat geregistreerd. Het aantal volmachtstemmen per persoon is twee.

U kunt een volmacht ook schriftelijk aanvragen via een speciaal doorvoor bestemd formulier. Dat ligt bij de afdeling burgerzaken van de gemeente. Het verzoek moet uiterlijk 14 dagen voor de verkiezingsdag ingediend zijn. De door u gemachtigde persoon krijgt een volmachtbewijs en moet uw stem tegelijk met zijn of haar eigen stem uitbrengen.


Tijd voor een nieuwe impuls? Op dinsdagavond 19 februari, 20.00 uur, vindt in de raadszaal van het gemeentehuis een informatieve bijeenkomst plaats over het vier in
1-project. Centraal staat het beheer van de hal/aula. Van deze ruimte kunnen in de toekomst veel instellingen gebruik maken. Een goede vorm en een doordacht takenpakket maken het mogelijk via het beheer van zon voor Breukelen unieke ruimte, een nieuwe impuls te geven aan het sociaal-culturele leven in onze gemeente. Er komt een voorbereidingsgroep die voorstellen gaat ontwikkelen. De bouw van het Vier in1 complex is in november vorig jaar gestart. De contouren van de nieuwbouw voor de uitbreiding van Broklede, de nieuwe bibliotheek en muziekschool en de Klimboom worden zichtbaar nu de fundering bijna klaar is.
Van de centrale hal en de aula zullen in de toekomst veel instellingen gebruik maken. Het beheer hiervan komt in handen van een apart orgaan. De vorm en het takenpakket moeten nog worden vastgesteld. Daarbij wil de gemeente inwoners betrekken.
Vandaar een informatieve bijeenkomst op dinsdag19 februari. Vanaf 20.00 uur is iedereen welkom die zich betrokken voelt bij het sociaal-culturele leven in Breukelen. Het vier in 1-project kan hiervoor veel betekenen maar dat vraagt onder andere een goede invulling van het beheer van de centrale hal / aula. Aanwezigen kunnen zich aanmelden voor deelname aan de voorbereidingsgroep die een voorstel voor de vormgeving en het takenpakket uitwerkt.
AANBIEDSTATION 18 FEBRUARI S MIDDAGS GESLOTEN I

In verband met het volgen van een cursus door het personeel, is het aanbiedstation aan de Kanaaldijk-oost in Breukelen maandag 18 februari s middags gesloten.