Gemeente Achtkarspelen


11-02-2002

Gemeente Achtkarspelen start in februari/maart onderzoek naar vrijwilligerswerk

Onderzoek start in februari/maart waarbij 250
vrijwilligersorganisaties in de gemeente worden benaderd.

Jaar in, jaar uit zijn talloze bewoners in de gemeente Achtkarspelen in de weer als vrijwilliger. Op deze manier helpen zij de samenleving leefbaar te maken en te houden. De gemeente Achtkarspelen is zich hier terdege van bewust en waardeert hun belangeloze inzet. Om het vrijwilligerswerk te versterken, hebben de gemeenteraad en het college van B&W besloten tot een behoefte-inventarisatie onder vrijwilligersorganisaties.

In de periode februari/maart 2002 worden de
bestuursleden/vrijwilligerscoördinatoren van 250 vrijwilligersorgansiaties benaderd voor deelname aan een schriftelijke enquête. Om ook kwalitatieve informatie over het vrijwilligerswerk te verkrijgen, worden gelijktijdig enkele vrijwilligersorganisaties benaderd voor een telefonische interview.

Het onderzoek moet uiteindelijk een representatief beeld opleveren van de wensen en behoeften van alle vrijwilligersorganisaties. Het is dus belangrijk dat zoveel mogelijk vrijwilligersorganisaties hun behoeften kenbaar maken aan de gemeente.
De resultaten van het onderzoek worden tijdens een (nog nader aan te kondigen) bijeenkomst gepresenteerd.
Als u vragen of opmerkingen heeft over het onderzoek, kunt u contact opnemen met de onderzoeker, de heer F. Coumou, telefoon: (0511) 54 82 45.