Multrix verzorgt wereldwijd hosting en services voor bedrijfskritische applicaties van Endemol

Amsterdam, 11 februari 2002 - Endemol, ontwikkelaar en producent van televisieprogramma's en content voor Internet heeft Multrix gekozen voor het verzorgen van de hosting van bedrijfskritische applicaties ten behoeve van de 21 Endemol-vestigingslanden wereldwijd. Door de hosting aan Multrix uit te besteden heeft Endemol de ruimte gekregen om de kernactiviteiten - de creatieve processen - beter te ondersteunen.

Frank Hogeterp, directeur IT van de Endemol Holding: "Onze vestigingen moeten met dezelfde applicaties kunnen werken. Maar we wilden niet zelf deze applicaties ter beschikking stellen, omdat we vinden dat andere partijen dat beter kunnen. Het Internet biedt een optimale infrastructuur voor hosting. Multrix was de enige Application Service Provider die alles kon bieden wat we wilden: een 24-uurs service, de vereiste beveiliging, goede mogelijkheden om het aantal applicaties uit te bouwen en het kunnen werken met applicaties die niet 'web enabled' zijn via Citrix."

De eerste applicatie die Endemol door Multrix heeft laten hosten, is een Asset Management-applicatie die het mogelijk maakt om onder andere videobeelden uit te wisselen en te streamen. Met behulp van deze applicatie kunnen de Endemol-vestigingen wereldwijd direct toegang krijgen tot eigen video-opnamen. Tevens zijn in deze applicatie gegevens opgenomen over televisie en interactive formats. Aangezien dit vertrouwelijk materiaal betreft, is een goede toegangsbeveiliging essentieel. Deze applicatie draait in het IT-centrum van Multrix, waar tevens de beveiligingsmaatregelen zijn geïmplementeerd.

Na de implementatie van dit systeem is Endemol Multrix gaan beschouwen als leverancier van hun Wide Area Network. Daarom werd Multrix ook betrokken bij de hosting van een tweede toepassing: een standaard applicatie voor consolidatie, budgettering en het maken van prognoses en rapportages ten behoeve van het management. Endemol gebruikt deze applicatie om maandelijks geconsolideerde financiële rapportages op te stellen voor de holdingmaatschappij. De eindgebruikers van Endemol hebben vanaf hun desktop toegang tot dit pakket, via de Citrix Metaframe serverfarm van Multrix. Het grote voordeel van deze manier van hosting is dat Endemol niet hoeft te investeren in een infrastructuur en ondersteunende IT-organisaties. Bovendien heeft Endemol met slechts één IT-toeleverancier te maken wat de coördinatie en de afhandeling sterk vereenvoudigt.

Op dit moment verzorgt Multrix de hosting van bovengenoemde applicaties en de daarvoor benodigde Microsoft-omgeving. In de loop van het jaar bekijkt Endemol echter of het ASP-model van Multrix - applicaties op huurbasis - ook haalbaar is voor haar financiële administratie en eventueel zelfs voor de kantoorapplicaties van kleinere Operating Companies. Verder is het bedrijf van plan dit jaar een intranet te realiseren voor de gehele Endemol-organisatie en moet er tevens een oplossing komen voor de Virtual Private Network (VPN) verbindingen. Daarbij hoopt Multrix opnieuw een belangrijke rol te spelen.

Over Multrix
Multrix is één van de eerste onafhankelijke Application Service Providers in Nederland. Multrix verhuurt en "host" applicaties, aangevuld met diensten zoals helpdesk, integratie en ondersteuning. Vanuit haar eigen IT-centrum beheert Multrix de apparatuur, infrastructuur, en de applicaties voor zakelijke gebruikers. Multrix werkt samen met onder andere IBM, Progress, Citrix, Microsoft, Navision, QAD en Exact Alliances.