Ingezonden persbericht


Opbrengst van liefdadigheidsveiling komt ten goede van UNESCO

Amsterdam, 11 februari 2002 - Creative (Nasdaq: CREAF), marktleider in digitale entertainmentproducten voor de PC en het Internet, is een Europees samenwerkingsverband aangegaan met een aantal muzieklegendes. In Nederland is de afgelopen maanden een aantal speciaal ontworpen D.A.P. (Digital Audio Player) Jukeboxen voor een goed doel geveild in samenwerking met radio en internet media partners. Op 15 februari wordt een laatste exemplaar, een door Jean-Michel Jarre ontworpen Jukebox geveild via de website van Vitaminic, www.vitaminic.nl. Gedurende 1 week kunnen de fans dit collectors item, voorzien van het gehele Jean-Michel Jarre oeuvre, trachten te bemachtigen door een bod uit te brengen. De bouw van de veilingsite wordt gerealiseerd in samenwerking met Ebay (www.ebay.nl) wereldwijd marktleider in on-line handel. De opbrengst van deze veiling gaat naar UNESCO.

De Creative Jukebox is een digitale audio-speler met een geheugen voor 150 CD's, ideaal voor mensen die altijd hun muziekcollectie bij zich willen hebben. Het apparaat (400 gram) heeft de afmetingen van een draagbare CD speler en kan dankzij een ingebouwde harde schijf hoge kwaliteit muziek opslaan in MP3 en in andere digitale formaten. De Jean-Michel Jarre Jukebox is door de band voorzien van een origineel ontwerp en is tevens gesigneerd. Dankzij de grote capaciteit (6 GB) zal elke Jukebox het volledige repertoire van de betreffende artiest bevatten.

Om een zo groot mogelijk bereik en zo hoog mogelijk bod te genereren is Creative een samenwerking met Vitaminic aangegaan om de eerste en laatste veiling via haar website te laten plaatsvinden. Karin Blankers, Marketing Manager bij Vitaminic: "Als grootste muzieksite van Europa werken we graag mee aan dit initiatief van Creative. Ons publiek bestaat uit muziekliefbebbers bij uitstek en zijn de pioniers op het gebied van nieuwe media. Ik reken erop dat dit unieke project de ondersteuning zal krijgen die het verdient". Liefhebbers van muziek en apparatuur kunnen van 15 t/m 21 februari bij www.vitaminic.nl en www.ebay.nl hun bod uitbrengen op de Jean-Michel Jarre Jukebox.

De verschillende artiesten die deelnemen aan deze Europese actie hebben zelf bepaald naar welk goede doel de opbrengst dient te gaan. Zo komt de opbrengst van deze veiling in Nederland ten goede van de UNESCO. Jean-Michel Jarre: "Ik vind het fantastisch om betrokken te zijn bij een initiatief dat de
nieuwste technologie inzet. Het is mij een genoegen een dragen te leveren aan deze veiling van Creative Labs, want ik weet dat de opbrengst van grote waarde zal zijn voor een doel dat het heel erg verdient."

Over Creative Labs:
Creative (Nasdaq: CREAF) is wereldleider in digitale amusementsproducten voor de pc en het Internet. Creative heeft met Sound Blaster en zijn revolutionaire ontwikkelingen op het vlak van de multimedia echt naam gemaakt. Creative introduceert nu digitaal amusement op het pc-platform met producten zoals de bijzonder succesvolle D.A.P Jukebox. De innovatieve hardware, de uitgekiende eigen technologie, de ongebreidelde toepassingen en de klantvriendelijke service resulteren in een hefboomeffect voor het Internet waarbij de klant hoogwaardig digitaal amusement kan ervaren wanneer ze wilt, waar ze wilt.

Creative Technology met hoofdkantoor in Singapore werd in 1981 opgericht. De Europese kantoren zijn gevestigd in het Verenigd Koninkrijk. In 1993 werd Creative Labs Europe opgericht met de bedoeling beter en sneller in te spelen op nieuwe marktontwikkelingen zodat uiteindelijk een groter marktaandeel op de Europese markt kan worden verworven. General Manager, Michael Sullivan, bouwde vanuit de kantoren in Berkshire in het Verenigd Koninkrijk, de Europese activiteiten uit. De laatste drie jaar ontwikkelde Creative Labs Europe zich met factor negen en werden er dochterondernemingen opgericht in Frankrijk, Spanje, Portugal, Italië, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, de Benelux, Denemarken, Zweden en Polen. Op 19 juli 1995 werden de deuren van het European Operations and Technical Centre (EOTC) van Creative in Dublin, in Ierland, officieel geopend. Het EOTC vormt de draaischijf voor de snel groeiende activiteiten van Creative Lab in Europa. Het EOTC staat bovendien garant voor een effectieve lokale producttoelevering op maat van de Europese klant waardoor gelijke tred kan worden gehouden met de ontwikkeling van de activiteiten van de dochterondernemingen in de verschillende landen. Bij de Europese organisatie werken momenteel 570 medewerkers.

Over Vitaminic
Opgericht in april 1999, is Vitaminic SpA (Milan, Nuovo Mercato: VIT) Europa's meest vooraanstaande platform voor de promotie en distributie van digitale muziek via vaste en draadloze netwerken.
Vitaminic is gevestigd in 10 landen met lokale websites - Italië, Groot-Brittannië, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Nederland, Zweden, Denemarken, Ierland en de Verenigde Staten. Tot de Vitaminic Group behoren Europa's toonaangevende muziekwebsite Peoplesound.com, IUMA (Internet Underground Music Archive), één van de voornaamste artiestengemeenschappen op het Internet, Francemp3.com, de belangrijkste online muziekwebsite in Frankrijk en muziekuitgever Zipmind.

Breng je bod uit bij www.vitaminic.nl en maak kans op een unieke Jean-Michel Jarre D.A.P. Jukebox

Jeroen Breuer
Senior Account Manager
Text 100 Public Relations
Global High Technology Public Relations

v. Diemenstraat 164 - 166, 1013 CN Amsterdam
T: +31 20 5304338
F: +31 20 5304331
M: +31 6 24525497
jeroenb@text100.nl
Web: http://www.text100.com