Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 11-02-2002
1ePersbericht maandag 11 februari 2002

Politieberichten

Eindhoven: Verdachte aangehouden
Zondagavond om 20.05 uur is een 27-jarige man uit Eindhoven aangehouden. Even daar-voor was hij op de Aldendriel met zijn auto tegen een geparkeerde auto gereden. Na de aanrijding reed hij weg zonder zijn identiteit bekend te maken. Getuigen waarschuwden de politie, die de verdachte op de Sweelinckstraat aantrof. De verdachte is voor verhoor over-gebracht naar het politiebureau. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Wildplasser aangehouden
Maandagmorgen rond 0.30 uur zag een politiepatrouille dat op de Molenstraat een man tegen een gevel van een pand stond te plassen. Bij het uitschrijven van de bekeuring gaf de man een valse naam op. Hij, een 19-jarige man uit Rijen, is daarop aangehouden en over-gebracht naar het politiebureau. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Verdachte bedreiging aangehouden
Maandagmorgen om 1.50 uur is op de Tongelresestraat een 41-jarige man uit Eindhoven aangehouden. Hij had daar in een café de gsm van zijn 28-jarige ex-vriendin uit Eindhoven afgepakt en kapot gegooid. Vervolgens trok hij haar het café uit. Buiten gekomen gooide hij de vrouw op de grond en riep: Ik maak je dood. De gewaarschuwde politie trof de man daar aan. De verdachte verzette zich hevig. Hij is overgebracht en ingesloten in het politiebureau.

Eindhoven: Verdachten aangehouden
Maandagmorgen rond 3.00 uur zijn op de 2e Franklinstraat 3 mannen, 23, 25 en 27 jaar, uit Maassluis, Den Haag en Amsterdam aangehouden. Een politiepatrouille trof hen daar in een stilstaande auto aan. Bij navraag bleek de auto in Amsterdam te zijn gestolen. De verdach-ten zijn overgebracht en ingesloten in het politiebureau. De auto is veilig gesteld.

Eindhoven: Verdachte belediging aangehouden
Maandagmorgen om 1.25 uur is op het Stratumseind een 23-jarige man uit OudeKerk aan de Amstel aangehouden. Hij riep daar zeer onwelvoeglijke taal naar een politiepatrouille. Tegen verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Vechtersbazen aangehouden
Maandagmorgen rond 4.00 uur zijn op het Stationsplein een 27-jarige man uit Volkel en een 31-jarige man uit Den Dungen aangehouden. Een politieagent trof hen daar vechtend aan. Omstanders hielpen de agent met de aanhouding in afwachting van assistentie. De ver-dachten zijn voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Verdachten vernieling aangehouden
Maandagmorgen rond 4.25 uur zijn op de hoogstraat 3 mannen, 21,21 en 22 jaar, uit Helmond aangehouden. Zij vernielden op de Hoogstraat een voordeur van een pand. De gewaarschuwde politie trof hen daar aan. De verdachten zijn voor nader onderzoek over-gebracht naar het politiebureau.

Op de Kerkstraat is maandagmorgen rond 4.20 uur een 16-jarige jongen uit Heeze aange-houden. Een politiepatrouille zag dat hij meerdere malen tegen op de grond liggende fietsen trapte. Bij het uitschrijven van de bekeuring gaf de jongen een valse naam op. Hierop is hij aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Eindhoven: Verdachten aangehouden
Maandagmorgen rond 5.25 uur zijn in een woning aan het Begijnenhof 2 mannen aange-houden. Een politiepatrouille zag dat vanuit de woning een ski op de straat werd gegooid. De verdachten zijn voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Eindhoven: Man toont zijn geslachtsdeel
Maandagmorgen rond 5.00 uur is op het Stratumseind een 26-jarige man uit Eindhoven aangehouden. De Eindhovenaar sprak een agent aan. Direct daarop liet de man zijn broek zakken en toonde zijn ontbloot geslachtsdeel aan de agent. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Alcohol
Zondagavond rond 22.55 uur is op de Molenstraat een 22-jarige bromfietser uit Helmond aangehouden. Bij controle bleek de man gedronken te hebben. Hij blies 1,25 pro mille. De Helmonder kreeg een rijverbod van 6 uur opgelegd en een proces-verbaal.

Helmond: Verdachte bedreiging aangehouden
Maandagmorgen om 1.15 uur is op de Havenweg een 28-jarige man uit Helmond aangehouden. Hij bedreigde daar een portier met de dood. Bij zijn overname trachtte de Helmonder de portier te slaan c.q. een kopstoot te geven. De verdachte is ingesloten in het politiebureau.

Helmond: Lastige mannen aangehouden
Maandagmorgen rond 3.05 uur zijn op de Havenweg 2 mannen, 21 en 39 jaar, uit Helmond aangehouden. De 21 jarige man viel daar enkele feestgangers lastig. Op vordering van een agent zich te verwijderen, weigerde de man te gaan. Hij verzette zich hevig tegen zijn aanhouding. De 39-jarige Helmonder bemoeide zich met de aanhouding en sloeg in de richting van een portier. Hierop is hij aangehouden. Beide verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau.

Deurne: Alcohol
Zondagmorgen rond 10.10 uur is op de Floralaan een 30-jarige automobilist uit Deurne aangehouden. Even daarvoor was hij met zijn auto op de Floralaan van de weg geraakt. Hij reed de berm in, slipte tegen een reclamebord en kwam tegen een boom tot stilstand. De 29-jarige inzittende uit Helmond raakte gewond. Zij is overgebracht naar het Elkerliekziekenhuis. De man bleek gedronken te hebben. Hij blies 0,50 pro mille. Hij kreeg een rijverbod van 1 uur en een proces-verbaal.

Veldhoven: Inbraak in een woning
Zondagmiddag is ingebroken in een woning aan de Roskam. Een ruit is vernield. Uit de woning is een fotocamera, een computer met beeldscherm, een videocamera en geld gestolen.

Breugel: Alcohol
Zondagavond rond 18.15 uur is op de Veerstraat een 67- jarige automobilist uit Breugel gecontroleerd. De verdachte was daar met zijn auto tegen een boom gereden. Hij bleek gedronken te hebben. Op het politiebureau weigerde hij zijn medewerking aan het onder-zoek. Verdachte kreeg een rijverbod van 12 uur opgelegd. Zijn rijbewijs is ingevorderd en tegen verdachte is proces-verbaal opgemaakt.