Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 11-02-2002 2e Persbericht maandag 11 februari 2002

Politieberichten

Eindhoven: Onderzoeksteam verkrachtingen uitgebreid Naar aanleiding van een aantal gewelddadige verkrachtingen heeft de Regiopolitie Brabant Zuid Oost, het rechercheteam dat zich met dit onderzoek bezig hield, uitgebreid tot 12 re-chercheurs. Zij onderzoeken of er sprake is van 1 dader in vier gevallen van verkrachting.

In de periode van 1 januari 2002 tot en met 10 februari 2002 zijn er in Eindhoven vier vrou-wen in de leeftijd van 13, 27, 29, 45 jaar, op zeer gewelddadige wijze overmeesterd, en na het, onder bedreiging uitvoering van seksuele handelingen, alsnog verkracht. In een van de gevallen was een zeer opvallende GIANT fiets van een van de slachtoffers verdwenen. Deze fiets was op de weg blijven liggen en is mogelijk door onbekenden mee-genomen.

Gelet op de wijze waarop de man de slachtoffers overmeesterd en het door de slachtoffers opgegeven signalement sluit de politie niet uit dat er sprake is van 1 dader. Het signalement van de dader luidt; blanke man 1.75 cm a 1.85 cm lang, normaal postuur sprak Nederlands met een mogelijk Brabants accent kort achterovergekamd donker haar. Het onderzoek van de politie richt zich onder meer op het Stadsdeel Stratum. De politie verzoekt eventuele getuigen zich met hen in verbinding te stellen. Telefoonnummer 0900-8844.

Helmond: Diefstal auto
Maandag tussen 0.15 en 6.00 uur is vanaf de Betuwehof een grijze personenauto, Opel Pich Up, kenteken VV-27-YJ, gestolen.

Gemert: Beeld van graf gestolen
Vanaf een graf op een begraafplaats aan de Kerkstraat is tussen zondag 3 februari en zondag 10 februari een bronzen madonnabeeld gestolen. Het beeld zat met metalen pinnen in het graniet van de grafsteen vast. Het beeld heeft een waarde van 260 Euro en is ongeveer 30 cm hoog. Het beeld werd vorig 9 januari ook gestolen en enige tijd later terug-gevonden op het graf

Gemert: Verdachte aangehouden
Zondagavond om 23.35 uur is in het uitgangscentrum op de Handelseweg een 18-jarige man uit Uden aangehouden. Tijdens de toegangscontrole is een spuitbusje met traangas bij de hem aangetroffen. Aan de man is een toegangsverbod van een jaar voor het uitgangscen-trum uitgereikt. Het busje met traangas is inbeslaggenomen. Tegen verdachte is proces-ver-baal opgemaakt.

Valkenswaard: Verdachte mishandeling aangehouden Maandagmorgen rond 2.20 uur is op de Markt een 26-jarige man uit Nuenen aangehouden. Hij had op de Markt een buschauffeur mishandeld. De buschauffeur verzocht aan de Nuenenaar zijn vis buiten op te eten en niet in de bus. Hij nam dat niet en sloeg daarop de buschauffeur. Verdachte is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Valkenswaard: Snelheidscontrole
Maandagmorgen is op De Vest een snelheidscontrole gehouden. 19 automobilisten reden sneller dan de toegestane snelheid van 50 km/u. Zij kregen een proces-verbaal. De hoogst gemeten snelheid was 82 km/u. Een automobilist kreeg een bon voor het voeren van een andere kentekenplaat op de aanhanger dan op het trekkend voertuig.

Valkenswaard: Alcohol
Zondagavond rond 20.05 uur is op de Markt een 18-jarige bromfietster uit Valkenswaard aangehouden. Bij controle bleek zij gedronken te hebben. Zij blies 0,95 pro mille. Tegen ver-dachte is proces-verbaal opgemaakt. Zij kreeg een rijverbod van 4 uur opgelegd.

Waalre: Diefstal uit een schuur
Zondagavond tussen 18.00 en 23.45 uur zijn uit de werkplaats van een schuur gelegen aan de Heikantstraat meerdere gereedschappen en een witte crossmotor, KTM 250 cc gestolen. De toegangsdeur van de werkplaats is opengebroken.

Oirschot: Verdachte vernieling aangehouden
Zondagavond om 22.40 uur is op de Molenstraat een 32-jarige man uit Oirschot aangehou-den. Hij had daar van een horecagelegenheid de onderruit van een voordeur vernield. Ver-volgens ontstond er een vechtpartij. De gewaarschuwde politie heeft de verdachte voor onderzoek naar de juiste toedracht ingesloten in het politiebureau.

Oostelbeers: Diefstal landbouwtractor
Tussen zondagavond 22.30 en maandagmorgen 10.00 uur is vanaf de achterplaats van een stalcomplex aan de Nieuwe Erven een groene landbouwtractor, Fendt type Farmer, gesto-len.

Nuenen: Verdachte vernieling aangehouden
Maandagmorgen rond 0.50 uur is op het Vincent van Goghplein een 16-jarige jongen uit Nuenen aangehouden. Veiligheidspersoneel van de feesttent zagen dat de jongen daar tegen een gestalde fiets trapte. Zij hebben de verdachte overgedragen aan de politie. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Reusel: Verdachte vernieling aangehouden
Maandagmorgen om 2.40 uur is in een horecagelegenheid op de Wilhelminalaan een 17-jarige jongen uit Tilburg aangehouden. In de horecagelegenheid trapte hij een gat in de bekleding van het DJ-podium. De gewaarschuwde politie heeft verdachte voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Deurne: Lastige man aangehouden
Maandagmorgen rond 2.10 uur is een 29-jarige man uit Oploo aangehouden. Op de Blasius-straat was hij in een taxi gestapt. Op vordering van de taxichauffeur weigerde hij de taxi te verlaten. Enkele beveiligingsbeambten schoten te hulp. Zij verzochten de man de taxi uit te komen. Hij weigerde en voegde luid zeer onwelvoeglijke taal naar de beveiligingsbeambten. Hierop is de man aangehouden en overgedragen aan de gewaarschuwde politie. Tijdens zijn overbrenging voegde de verdachte zeer onwelvoeglijke taal naar de agenten. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten in het politiebureau.