Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Alle wetgeving tot 1 januari 2002 verwerkt.

NIEUWE UITGAVE MODELCONTRACT FRANCHISING VERSCHENEN

De Raad voor het Zelfstandig Ondernemerschap en het Hoofdbedrijfschap Detailhandel hebben een nieuwe versie van het modelcontract Franchising uitgebracht. In het Modelcontract zijn de wederzijdse (wettelijke) verplichtingen van franchisenemer en franchisegever verwoord. Belangrijke wijzigingen in Europees en Nederlands recht maakten een actualisatie noodzakelijk.

De publicatie Modelcontract Franchising 2002 omvat naast een voorbeeldcontract met toelichting ook alle relevante wetgeving en uitleg daarvan. Het modelcontract kan daarmee dienen als checklist voor iedereen die overweegt een franchise-overeenkomst aan te gaan of reeds een franchise-overeenkomst is aangegaan.

Digitaal dus eenvoudig in te vullen
Om het gebruiksgemak van het modelcontract te vergroten wordt bij de nieuwste versie ook een CD-ROM geleverd. Deze CD-ROM bevat een gebruiksklare versie van het modelcontract waardoor het contract of onderdelen daarvan makkelijk toegepast kunnen worden. Bovendien bevat de CD-ROM relevante literatuur- en rechtspraakverwijzingen en een overzicht van de toepasselijke Europese en nationale wetgeving en toelichtingen.

Bestellen
Het Modelcontract Franchising 2002 (inclusief CD-ROM) kost ¤ 55,- (exclusief verzendkosten).
Het Modelcontract kan worden besteld bij de RZO, e-mail rzo@rzo.nl , 070 - 306 50 20, fax 070 - 351 26 32, of bij de bestellijn van het HBD, e-mail bestel@hbd.nl of 0800 - 023 02 25 (gratis).
---

---

---
/////

Noot voor de redactie/