Gemeente Zoetermeer

Inspraakprocedure Diftar Palenstein en Rokkeveen, vanaf 11 februari t/m 11 maart a.s.

Maandag 11 februari start de inspraakprocedure voor de ondergrondse aanbiedlocaties in Palenstein en Rokkeveen die noodzakelijk zijn voor de start van Diftar op 1 januari 2003. In alle andere wijken is of wordt de procedure inmiddels afgehandeld.

Diftar
Diftar staat voor gedifferentieerd tarief afvalstoffenheffing. Zowel het inzamelsysteem als de afrekening via de afvalstoffenheffing gaan veranderen. De wijze van inzameling bij hoog- en gestapelde bouw veranderd het meest. Er komen circa 380 ondergrondse aanbiedlocaties over de hele stad verspreid. Bij deze locaties komt ook een registratiezuiltje. Dit vanwege het feit dat huishoudens in het nieuwe systeem gaan betalen op basis van het aantal malen dat men afval aanbiedt.
Bij de laagbouwwoningen zijn alle 50.000 minicontainers van een chip voorzien met het oog op registratie.

Inspraakprocedure
Gedurende de procedure liggen in de wijkposten Palenstein en Rokkeveen én bij de afdeling Publiekszaken in de hal van het Stadhuis, alle stukken ter inzage. Inclusief uitwerkingstekeningen per voorgestelde ondergrondse aanbiedlocatie. Bewoners van voornoemde wijken kunnen schriftelijk reageren op het voorstel bij het college van burgemeester en wethouders, Postbus 15, 2700 AA in Zoetermeer. Dit onder vermelding van 'inspraakprocedure Diftar Palenstein/Rokkeveen'.

Inloopbijeenkomsten
Tijdens de inspraakprocedure wordt er voor elke wijk een inloopbijeenkomst georganiseerd waarop wijkbewoners nadere informatie kunnen krijgen over Diftar in het algemeen en de betreffende ondergrondse aanbiedlocaties in het bijzonder.
Op dinsdag 19 februari a.s., tussen 16.00 en 20.00 uur, zijn de bewoners van Palenstein van harte welkom in het buurtcentrum aan het Rakkersveld. En op donderdag 21 februari, ook van 16.00 tot 20.00 uur, de bewoners van Rokkeveen in het zwembad De Veur. Deze bijeenkomsten zijn in de eerste plaats bedoeld voor bewoners van de hoogbouw maar bewoners van de laagbouw zijn ook welkom met hun vragen over de invoering van Diftar.

---

Gemeente Zoetermeer © February 2002

Last update: 1 February 2002 (13:30)