Gemeente Haarlem
Grote Markt 2
Postbus 511
2003 PB Haarlem
Tel. 023-511 3000


Gemeente Haarlem, sector Stadsbeheer

Afdeling Civiel en Haven

Retouradres Postbus 562 2003 RN Haarlem

5 februari 2002
M. Wiggers
023 511 49 02
Uitnodiging voor de start opschoning binnenstad en start civiele werken Catharijnebrug
Datum
Contactpersoon
Doorkiesnummer
onderwerp

Geacht mevrouw, heer,

11 februari wordt een feestelijke dag. Deze ochtend geef ik het startsein voor de opschoning van de binnenstad. In het kader van het project Haarlem Centrum Schoon en het Convenant Binnenstad wordt deze dag begonnen met het opknappen van de winkelstraten: Grote Houtstraat, Barteljorisstraat en de Anegang. Ik zal samen met wethouder E. Kroskinski van Stedelijke Ontwikkeling om 10.00 uur nabij de Albert Heijn op de Grote Houtstraat de eerste stenen uit de straat halen. Naast het vervangen van de keitjes in rode bakstenen, worden er 9 bomen "verhuisd" naar de Bomenbank, het straatmeubilair wordt vervangen en andere opstakels worden verwijderd. Deze opschoning neemt 6 weken in beslag.

Maar er gebeurt meer in de stad!
Deze dag wordt ook de Catharijnebrug ingehangen.
Een belangrijke stap in dit hele project. Met man en macht wordt er gewerkt om a.s. maandag de brug op de juiste plaats in te hangen, zodat ik om 15.00 uur de brug kan "openen". Hiermee geef ik het startsein voor de civiele werken die nu gaan plaatsvinden. Half maart gaat de brug open voor verkeer en 1 april wordt de Catharijnebrug in z'n geheel opgeleverd.
Kortom, Haarlem is (en blijft) in uitvoering...….

Voor deze openingen nodig ik u van harte uit. Na het "startsein" in de Grote Houtstraat kunt u gezamenlijk met mij een kop koffie drinken bij 'De Heerlijkheid' t.o. Albert Heijn. Graag zie ik u aanstaande maandag de 11e bij deze bijeenkomsten.

Met vriendelijke groet,

Paul Moltmaker
Wethouder Civiel en Haven

Voor extra informatie kunt u bellen met
Myrna Wiggers: 023- 5114902.