Korps: Brabant-Noord, plaats: Den Bosch 11-02-2002 Persbericht district Den Bosch

VADER EN ZOON AANGEHOUDEN NA SFEERVERZIEKEND GEDRAG (s-Hertogenbosch)

Zondagavond zijn een 36-jarige Bosschenaar en zijn 20-jarige zoon op de Karrenstraat in s-Hertogenbosch na sfeerverziekend gedrag aangehouden. Het tweetal gedroeg zich zeer agressief tegen portiers van een horecagelegenheid waar één van hen eerder tijdens de carna-val was buitengezet. Op vordering van de politie wilde de twee zich niet verwijderen. Zij zijn aangehouden en voor verhoor ingesloten.

BROERS AANGEHOUDEN NA VERNIELEN VITRINE (s-Hertogenbosch)

Zondagavond zijn twee Bossche broers van 22- en 17-jaar oud op de Markt in s-Hertogenbosch aangehouden voor vernieling van een vitrine. De 22-jarige verdachte kreeg volgens zijn zeggen woorden met zijn vriendin en reageerde zijn agressie af op een vitrine van een herenmodezaak. Het glas van de vitrine ging daarbij kapot. Op het moment dat sur-veillerende agenten de verdachte aan wilden houden, probeerde diens 17-jarige broer hem te ontzetten. Beide zijn daarop in de boeien geslagen en overgebracht naar het bureau.

CARNAVALSVIERDERS BEKEURD VOOR VECHTEN OP STRAAT (s-Hertogenbosch)

Van zondag op maandag hebben surveillerende agenten op de Korenbrugstraat in s-Hertogenbosch twee Bossche carnavalsvierders van 30- en 32 jaar oud bekeurd voor het vechten op straat. De agenten zagen dat het tweetal elkaar kennelijk zonder aanleiding te lijf ging. De vechtenden zijn gescheiden en bekeurd.

VERNIELING HUISRAAD BIJ RUZIE (s-Hertogenbosch)

Zondagavond is een 27-jarige Hinthammer in de woning van zijn vriendin aan de Tweede Hambaken aangehouden voor vernieling. Het stel had ruzie gekregen waarbij er over en weer huisraad werd vernield. Op het moment dat de politie terplaatse kwam vloog de huis-raad door het woonkamerraam naarbuiten. De Hinthammer gedroeg zich zeer agressief, is in de boeien geslagen en voor verhoor ingesloten.

HELVOIRTER AANGEHOUDEN VOOR BALDADIGHEID (s-Hertogenbosch)

Van zondag op maandag is een 17-jarige Helvoirter aan de Parade in s-Hertogenbosch aan-gehouden voor baldadigheid. De jongen zou tegen een feesttent hebben geschopt, waardoor geringe schade ontstond. De verdachte is aangehouden en kon met een bekeuring op zak het bureau later weer verlaten.

DRONKEN MAN LOOPT OP RIJKSWEG (s-Hertogenbosch)

Zondagavond hebben surveillerende agenten een 52-jarige Vlijmenaar van de Rijksweg A 59 in s-Hertogenbosch geplukt. De man was vermoedelijk door alcoholgebruik het spoor vol-ledig bijster. Hij is voor zijn eigen veiligheid in Vlijmen afgezet.

VIJF AUTOMOBILISTEN BEKEURD VOOR RIJDEN ONDER INVLOED (s-Hertogenbosch)

Politiemensen van de Politie Den Bosch en het Team Verkeershandhaving van de Regio Brabant-Noord hebben ook zondagavond weer streng gecontroleerd op alcoholmisbruik in het verkeer. De controle werd op diverse locaties in s-Hertogenbosch gehouden. In het to-taal zijn vier mannen en één vrouw bekeurd voor het rijden onder invloed van alcohol. Een 24-jarige inwoner uit Boxtel liep op de Pettelaarseweg tegen de lamp. Hij had ruim tweemaal de toegestane hoeveelheid alcohol in zijn bloed en was daarmee lijstaanvoerder.

NIET-GECERTIFICEERDE PORTIERS AAN DEUR HORECAGELEGENHEDEN (s-Hertogenbosch)

Van zondag op maandag hebben rechercheurs van de afdeling bijzondere wetten controles uitgevoerd op het verrichten van portierswerkzaamheden bij horecagelegenheden in s-Hertogenbosch. De portiers hebben naast een preventieve functie ook een zeer belangrijke taak op gebied van veiligheid en ontruiming van de zaak bij calamiteiten. Bij drie bedrijven op de Krullartstraat, Pensmarkt en Korenbrugstraat bleek een en ander niet in orde. Tegen de horecaondernemers wordt proces-verbaal opgemaakt.