Kenniscentrum voor uiterlijke verzorging (KOC)

' H a i r L e v e l ' o f f i c i e e l o n d e r t e k e n d door de Vakraad voor het Kappersbedrijf en KOC Nederland

In een feestelijke ambiance heeft de Vakraad voor het Kappersbedrijf op 11 februari jongstleden te Nieuwegein een overeenkomst getekend voor het ontwikkelen van de nieuwe leermethode 'Hair Level'. Deze handtekening moet resulteren in een complete, praktijkgerichte en toegankelijke methode, die gericht is op een betere aansluiting tussen het scholenveld en de salons. Eén leersysteem bevordert immers één kapperstaal en op hoofdlijnen één vaktechnische werkwijze. De beurt is nu aan KOC Nederland, dat in opdracht van de Vakraad voor het Kappersbedrijf de methode voor de kappersbranche ontwikkelt.

Halverwege dit jaar komt voor scholen, kapsalons en praktijkopleiders het eerste product van 'Hair Level' op de markt. Deze heeft betrekking op de vaktechnische onderdelen knippen en föhnen. Het materiaal bestaat onder andere uit verschillende boeken. Daarnaast zullen ook bijbehorden cd-romsets ontwikkeld worden, die het schriftelijke materiaal op een interactieve wijze ondersteunen.

In 2003 zullen alle vaktechnische onderdelen volgens 'Hair Level' gereed zijn. Om te garanderen dat 'Hair Level' (en de daarbij behordende producten) actueel blijft, zal het na introductie uitgebreid gecontroleerd en getoetst worden en wordt er een Gebruikersraad geïnstalleerd. Kortom, door de ondertekening van deze overeenkomst is er een handtekening gezet voor het ontwikkelen van een toegankelijke en heldere methode die alle vaktechnische onderdelen zal bestrijken.