Verbond van verzekeraars

Themamiddag financiële bijsluiter en Code Rendement en Risico

Vorige week vond bij het Verbond een themamiddag plaats over de financiële bijsluiter en de Code Rendement en Risico. Tijdens deze zeer druk bezochte bijeenkomst, waar maar liefst 133 deelnemers aanwezig waren, werden de eerste exemplaren van het Bondig Dossier Branche aan de slag met de financiële bijsluiter uitgereikt.

De themamiddag werd geopend door dr. R.Th. Wijmenga, voorzitter van de Issuecommissie Inzichtelijkheid. Hij ging kort in op de aanleiding en de totstandkoming van de financiële bijsluiter en de samenhang met de Code Rendement en Risico. Ir. A.J.M. van Ruiten, lid van de Issuecommissie Uitvoerbaarheid, ging in detail in op de integratie van de financiële bijsluiter met de Code en de exacte inhoud van de financiële bijsluiter. Ten slotte besteedde drs. H.P. van Vledder MFE (lid van het Platform Particuliere Markt) ruim aandacht aan de bijsluiter voor eenvoudige producten.

Na de pauze werd dankbaar gebruikgemaakt van de gelegenheid vragen te stellen. De antwoorden op deze en vele andere vragen zullen zo spoedig mogelijk op deze site onder de button veelgestelde vragen worden geplaatst.

Bondig, februari 2002