Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 11-02-2002 Persberichten district Heuvelrug, 09.30 uur

Graffiti spuiter aangehouden

VEENENDAAL- Op zondagmiddag werd omstreeks 17.00 uur een 13-jarige jongen uit Veenendaal aangehouden nadat hij had gekliederd met verf.

Een getuige zag dat de jongen op de Valleistraat met een spuitbus aan het spuiten was deze een muur. De jongen werd door de getuige vastgehouden en de politie werd gewaarschuwd. De jongen werd meegenomen naar het bureau en daar bekende hij gespoten te hebben met verf samen een aantal vriendjes.

De jongen zal via bureau HALT een alternatieve straf krijgen.

Rijden onder invloed

WIJK BIJ DUURSTEDE- Op zondagavond werd een 47-jarige automobiliste uit Culemborg aangehouden omdat ze onder invloed reed. De vrouw reed over de Lekdijk West en werd hier gecontroleerd door de politie. Onderzoek wees uit dat ze alcohol had gedronken en blies op het bureau 2.30 promille. De vrouw moest haar rijbewijs inleveren en tegen haar is proces-verbaal opgemaakt.

WIJK BIJ DUURSTEDE- Op maandagochtend werd een 33-jarige automobilist uit Wijk bij Duurstede aangehouden omdat hij onder invloed reed. De man werd omstreeks 02.40 uur gecontroleerd op de Dordtse steen en hier bleek dat hij gedronken had. Op het bureau blies hij 1.25 promille. De man had al vaker onder invloed gereden en om die reden werd nu zijn rijbewijs ingenomen. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Wisseling wijkteam in Veenendaal

VEENENDAAL Vanuit het wijkteam Veenendaal zijn twee wijkagenten vertrokken. Zij hebben aangegeven hun loopbaan binnen de politie een andere wending te willen geven. Eén wijkagent gaat wisselen van wijk.

De wijkagenten Harry van Dam (Veenendaal West) en Frans Grul (Veenendaal Noord) hebben inmiddels een functie aangenomen bij de recherche. Harry van Dam werkte sinds 1998 als wijkagent in West, Frans Grul werkte sinds 1993 als wijkagent in Veenendaal Noord.

Wijkagent Bart de Gooijer werkte zes jaar als wijkagent in Veenendaal Zuid. Hij is nu gaan werken als wijkagent in Veenendaal Noord en vult hiermee de vrijgekomen vacature van de vertrekkende wijkagent Grul op. De Gooijer wil graag in Noord gaan werken omdat het hem leuk en interessant lijkt de problematiek in een andere wijk te ontdekken en weer nieuwe contacten op te doen met allerlei organisaties, bedrijven en bewoners.

Er zijn nog geen personen aangenomen voor de vacatures van wijkagenten in de wijken West en Zuid. Tot deze wijkagenten benoemd zijn nemen de wijkagenten Arie Slot (West) en Jan Schoonderbeek (Zuid) de taken en spreekuren van de vertrekkende wijkagenten waar. Verder is het wijksecretariaat van wijkteam Veenendaal bereikbaar tijdens kantooruren in bureau Veenendaal via tel. 0900-8844.