Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 11-02-2002 Persberichten districten stad Utrecht, 09.55 uur

Aangehouden voor diefstal en verzet

UTRECHT Een 45-jarige man uit De Meern en een 15-jarige jongen uit Utrecht zijn zondagavond aangehouden op verdenking van diefstal. Surveillerende politiemensen zagen op de Tennesseedreef dat de twee een trottoirband op de aanhangwagen achter hun personenauto hadden geladen.

Bij het aanspreken legden de twee de trottoirband weer terug en verklaarden dat zij de trottoirband al langer in de aanhangwagen hadden liggen en nu weggooiden, waarop de twee wegreden.

Echter uit onderzoek bleek dat er van een pallet met trottoirbanden er precies een soortgelijke trottoirband van de stapel eruit was weggehaald, waarop werd besloten de twee alsnog aan te houden.

Intussen hadden de twee kennelijk het thuisfront in kennis gesteld, want op het moment dat de politie hen wilden aanhouden, kwam een 38-jarige Utrechter ter plaatse die zich met de aanhouding ging bemoeien. De man voldeed niet aan de vordering om zich te verwijderen waarop ook hij werd aangehouden. Hij verzette zich echter zo hevig dat hij maar met grote moeite onder controle gebracht kon worden.

De drie zijn voor nader onderzoek en verhoor ingesloten.

Mannen aangehouden

UTRECHT Zondagavond zijn drie mannen uit Utrecht ( 18, 38 en 39) en een 32-jarige man uit Nijkerk aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging.

Tijdens de schermutseling, die zich afspeelde op de Gansstraat, sneuvelde een ruit van een personenauto. Er zou mogelijk ook een vuurwapen gebruikt zijn. Echter na onderzoek in de auto werd er geen vuurwapen aangetroffen.

In het andere voertuig dat ook bij het incident was betrokken werden twee honkbalknuppels aangetroffen en inbeslaggenomen. De vier mannen zitten voorlopig vast voor nader onderzoek en verhoor, waarbij ook de aanleiding van de vechtpartij zal ook worden onderzocht.

Automobilist onder invloed

UTRECHT Een 48-jarige automobilist uit Utrecht is zondagavond omstreeks 21.40 uur betrapt op het rijden onder invloed op de Oudegracht.

De Utrechter was met zijn auto dwars op de weg tot stilstand gekomen, maar er was alleen schade ontstaan aan het eigen voertuig. Bij het aanspreken bleek dat de Utrechter alcohol had gedronken. Uit de ademanalyse bleek dat hij 1,4 promille alcohol in zijn lichaam had. Het rijbewijs werd ingevorderd.

Proces-verbaal wordt opgemaakt.