Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 11-02-2002 Persberichten district Lekstroom, 10.00 uur

Bestuurder rijdt twee keer onder invloed

IJSSELSTEIN In de nacht van zaterdag 9 op zondag 10 februari is een automobilist tot twee keer toe onder invloed achter het stuur gaan zitten.

Rond 05.30 uur zagen te voet surveillerende politiemensen een automobilist met behoorlijke snelheid over de Voorstraat rijden. Zij seinden een in de buurt rijdende surveillancewagen in en de bestuurder werd op de Linnaeusweg gecontroleerd. De man, 22 jaar oud en afkomstig uit IJsselstein, bleek niet in het bezit van een rijbewijs te zijn, had teveel gedronken en werd aangehouden.

Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 1,5 promille (590 ug/l), drie keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 0,5 promille. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed en hij werd bekeurd voor het rijden zonder rijbewijs. Tevens kreeg hij een rijverbod van zes uur. Rond 06.30 uur werd hij heengezonden.

Rond 07.00 uur kreeg de politie de melding dat de man in strijd met het rijverbod, vanzelfsprekend nog steeds zonder rijbewijs en ook nog steeds onder invloed toch weer met zijn auto was gaan rijden. De verdachte werd op het Nijpelsplantsoen in Nieuwegein aangehouden. Bij de nieuwe ademanalyse blies hij 1,25 promille (485 ug/l). Tegen hem werd voor de voornoemde feiten proces-verbaal opgemaakt.

Pompbediende bedreigd

HOUTEN Op zondag 10 februari is een man voor bedreiging van een pompbediende aangehouden.

Rond 08.30 uur belde een klant bij een benzinestation aan De Poort. Na te hebben gebeld, moest de man de tikken afrekenen. Daarbij kreeg hij woorden met de pompbediende over het bedrag dat hij moest betalen. Daarop begon de man de pompbediende te bedreigen en beledigen. Die voelde zich zo bedreigd dat hij de buitendeur afsloot en de politie belde.

De verdachte, 24 jaar oud en afkomstig uit Houten, werd door politiemensen in het benzinestation aangehouden. Tegen hem is proces-verbaal voor bedreiging opgemaakt. De verdachte is aan het begin van de avond heengezonden.

Bushokje vernield

IJSSELSTEIN Op zondag 10 februari zijn meerdere jongens voor de vernieling van een bushokje aangehouden.

Rond 15.30 uur hoorde een 51-jarige man uit IJsselstein glasgerinkel en zag dat een ruit van een bushokje in gruzelementen viel. Tevens zag hij vier jongens bij de vernielde ruit staan, waarna één van hen wegliep. De man hield de 3 jongens, 13 en 14 jaar oud en afkomstig uit IJsselstein, ter plaatse en belde de politie. De getuige meldde aan de ter plaatse gekomen politiemensen dat een uur daarvoor ook al een ruit van het bushokje was vernield en dat toen hetzelfde groepje jongens was weggelopen.

De drie jongens vertelden dat de jongen die was weggelopen de ruit had vernield. Die jongen, 12 jaar oud en afkomstig uit IJsselstein, werd voor zijn ouderlijk huis aangehouden. Hij bekende de eerste ruit te hebben vernield, maar ontkende de tweede ruit te hebben vernield. Hij verklaarde de schade te willen vergoeden. Het proces-verbaal tegen de jongen is voor een alternatieve afdoening overgedragen aan Bureau HALT.

Verzet bij aanhouding

NIEUWEGEIN Op zondag 10 februari is een man die nog een straf had openstaan aangehouden.

Rond 21.00 uur zagen politiemensen op het Nijpelsplantsoen een hen bekende 23-jarige man uit Nieuwegein achter het stuur van een auto zitten. Het was hen bekend dat de man gesignaleerd stond. Zij hielden de man aan. Daarbij verzette hij zich hevig, waarbij hij werd geholpen door een 20-jarige vrouw uit Nieuwegein. Na een worsteling konden de beiden verdachten worden aangehouden.

De man is ingesloten en moet nog een straf van 54 dagen hechtenis uitzitten. Tevens wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt vanwege het verzet tegen zijn aanhouding. Tegen de vrouw is proces-verbaal voor belemmering van een aanhouding opgemaakt. Zij werd na verhoor heengezonden.