Gemeente Oostzaan


- 11 februari 2002
---

11 februari 2002

6 maart verkiezingen: Politiek Café De gemeenteraadsverkiezingen beginnen steeds meer te leven in Oostzaan. Radio 1 zal vanaf 25 februari dagelijks vlak voor het nieuws van 15:00, 16:00 en 17:00 uur in het programma "Eén op de Middag" de Oostzaanse verkiezingscampagne verslaan. Maar er is meer. Op woensdagavond 27 februari zullen de lijsttrekkers van de zeven Oostzaanse partijen die aan de gemeenteraadsverkiezing meedoen met elkaar in debat gaan. Tijdens een Politiek Café zal presentator Mark Koghee de heren politici eens stevig aan de tand voelen over punten waar politieke strijd gevoerd wordt. Hoewel Mark Koghee zijn programma voor die avond nog niet heeft vrijgegeven, kunnen wij ons voorstellen dat er een fraaie discussie zal uitbarsten als het over de bebouwing van het Oostzanerveld gaat, of over het nieuwe bedrijventerrein. Of neem het nieuwe gemeentehuis, waarvan op 25 februari 's avonds drie ontwerpen worden gepresenteerd aan de bevolking van Oostzaan. Op woensdagavond 27 februari is De Greep (Ds. Nanne Zwiepsingel 1) voor het Politiek Café al vanaf 19.00 uur geopend. Dan zullen de politieke partijen, GroenLinks, VVD, PvdA, Gemeentebelangen, CDA, Partij Luijendijk en D66 zich eerst presenteren op een informatiemarkt. De discussies beginnen omstreeks 20.00 uur. U bent van harte uitgenodigd om bij deze strijdbare avond aanwezig te zijn. Uiteraard zal Radio 9 voor de thuisblijvers verslag doen van deze avond.

Presentatie Nieuwe Gemeentehuis 25 februari wordt een spannende dag. Dan worden 's avonds om 20.00 de drie ontwerpen van architecten Inbo, Quist Wintermans en Roy Gelders aan de bevolking van Oostzaan gepresenteerd. Welke van deze drie architecten uiteindelijk het gecombineerde gemeentehuis / De Greep mag gaan ontwerpen, wordt mede bepaald door iedereen die op 25 februari komt kijken. Alle bezoekers krijgen een formulier waarop ze hun keuze bekend mogen maken. Daarnaast zullen 100 Oostzaners uitgekozen worden om nog veel dieper in te gaan op de functionaliteit en het uiterlijk van het nieuwe sociaal, cultureel en sportief complex. Hierin zal het gemeentehuis gevestigd gaan worden, maar zal ook de politiepost een plaats krijgen. Een restaurant, wellicht winkels, maar ook vergaderfaciliteiten en een theaterzaal zullen binnen het gebouw gerealiseerd worden. De sportzaal blijft behouden. Iedereen wordt van harte uitgenodigd om op 25 februari vanaf 19.30 een kijkje te komen nemen hoe het nieuwe hart van Oostzaan er mogelijk uit gaat zien. Geef uw mening, kom langs!

6 maart verkiezingen: stemmen per volmacht In week 7 (11-16 februari) ontvangt iedereen zijn oproepingskaart voor de gemeenteraadsverkiezingen op 6 maart. Wilt u iemand anders voor u laten stemmen in hetzelfde stembureau, dan kunt u die persoon machtigen. Als die persoon in hetzelfde stembureau zijn stem moet uitbrengen, dan vult u de achterkant van uw kaart goed en duidelijk in. Vergeet niet deze allebei te ondertekenen. Het kan ook zo zijn dat u iemand wilt machtigen die in een ander stembureau stemt, dan moet u naar Burgerzaken op het gemeenthuis komen om een volmachtformulier aan te vragen. Dat kan tot uiterlijk 20 februari aanstaande. Kandidatenlijsten volgen in week 8.

Woningen voormalige Postkantoor ING en Foederer gaan samen een kantoorpand betrekken op de plek waar nu het voormalige postkantoor staat. De gevel wordt eerst afgebroken en vervolgens als het pand klaar is weer herbouwd. Boven de kantoren komen vijf woningen. De gemeente ontvangt veel vragen over de verdeling van die appartementen. Makelaar Peter Pals in Zaandam is met de verkoop belast. De gemeente is dus niet betrokken bij de verkoop. Wat betreft nog te bouwen woningen op diverse andere locaties in Oostzaan zal de gemeente met de betrokken makelaar(s) daar bekendheid aan geven zodra meer informatie vrijkomt. Er is dus nog geen toewijzingsbeleid ontwikkeld voor deze woonprojecten. Wij verzoeken u daarom vriendelijk hierover geen contact op te nemen met de gemeente.

Openbare bekendmaking voorbereidingsbesluit Burgemeester en wethouders van Oostzaan maken bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 28 januari 2002 heeft verklaard, dat een partiële herziening van het bestemmingsplan 'Uitbreidingsplan in Onderdelen Kom' wordt voorbereid voor het centrum van de gemeente, globaal omvattende de bebouwing en percelen aan het Hannie Schaftplein, Kerkbuurt 6 t/m 26, Kerkbuurt 1 t/m 29, J. Corneliszstraat 1 t/m 3, Kerkstraat 262 t/m 268 en Ds. N. Zwiepsingel
1, inclusief de omsloten openbare ruimte, een en ander zoals nader aangegeven op de bij het raadsbesluit behorende tekening. Het voorbereidingsbesluit treedt in werking op 12 februari 2002 en ligt vanaf deze datum voor een ieder ter inzage op het gemeentehuis van Oostzaan, Kerkbuurt 14. Binnen zes weken na de datum van bekendmaking van dit besluit kan door belanghebbenden een gemotiveerd bezwaarschrift worden ingediend bij de gemeenteraad van Oostzaan. Oostzaan, 11 februari 2002

Openbare bekendmakingen
Burgemeester en wethouders van Oostzaan maken bekend dat er verschillende bouwvergunningsaanvragen zijn ontvangen.
- Op 10 januari 2002 voor het plaatsen van dakkapellen aan Paling 1, 3, 5 en 9, 11.

- Op 31 januari 2002 voor het oprichten van een woning aan Noordeinde 86.

- Op 4 februari 2002 voor het oprichten van een dubbelwoonhuis aan Kerkstraat 135-137.

- Op 5 februari 2002 voor het uitbreiden van een woning aan Zuieinde164.
Op 28 januari 2002 is er een melding tot bouwvoornemen ontvangen voor het plaatsen van een dakkapel aan Rietschoot 123. Op 5 februari 2002 zijn er bouwvergunningen verleend voor het plaatsen van een tweetal dakkapellen en het vergroten van een bestaande dakkapel aan Rietschoot 29, en het oprichten van een woning aan Stationstraat 1a.
De bovenvermelde stukken liggen voor een ieder ter inzage op de sector Grondgebiedzaken, op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 08.45 tot 12.00 uur. Tegen een verleende vergunning / toestemming kunnen belanghebbenden binnen zes weken na de dag van verzending daarvan aan de aanvrager, schriftelijk bezwaren indienen bij burgemeester en wethouders, postbus 15, 1510 AA Oostzaan, onder vermelding van 'BEZWAARSCHRIFT'. Nadere informatie, ook over de exacte bezwaartermijnen, kunt u telefonisch verkrijgen bij de sector Grondgebiedzaken, cluster Bouwen, Wonen en Milieu, telefoon (075) 6847777. Het indienen van een bezwaarschrift schort de werking van een verleende vergunning/ bouwtoestemming niet op. Als een bezwaarschrift bij ons college wordt ingediend kan een verzoek om voorlopige voorziening (schorsingsverzoek) worden gericht aan de President van de sector Bestuursrecht van de Arrondissementsrechtbank Haarlem, postbus 956, 2003 RZ Haarlem. Aan een verzoek zijn griffiekosten verbonden.

Burgerlijke stand
deze week zijn er geen wijzigingen