Politieberichten Hollands Midden


Afkomstig van: E. Straathof
Datum: 11 februari 2002


Aanrijding met letsel Lisse (D1)
Een 16-jarig meisje uit Lisse is op zaterdag 9 februari rond 18.30 uur op de kruising Heereweg met de Westelijke Randweg aangereden door een 41-jarige automobilist uit Sassenheim. Zij is met een mogelijk beenfractuur overgebracht naar het LUMC. Het ongeval ontstond doordat het meisje met haar fiets op een fietsoversteekplaats over stak maar daarbij vermoedelijk het rode licht negeerde.

Frituurpan vat vlam Noordwijkerhout (D1)
Op zondag 10 februari rond 00.45 uur sloegen de vlammen uit een frituurpan van een woning aan de Duinschooten. De bewoner, een 20-jarige man, had de pan opgezet en was daarna in slaap gevallen. De pan veroorzaakte een enorme rookontwikkeling. Deze rook drong door tot bij de buren die alarm sloegen. De bewoner werd door de brandweer uit de woning gehaald. Voor onderzoek werd hij overgebracht naar het LUMC.

Computerdief aangehouden Hillegom (D1)
De politie hield op zondag 10 februari rond 03.30 uur nabij de Haven een 26-jarige man zonder bekende woon of verblijfplaats aan. De man werd er van verdacht kort daarvoor uit een bakkerszaak aan de Hoofdstraat een computer, inclusief beeldscherm en printer te hebben gestolen. Via het dak had de man zich de toegang tot het bedrijf verschaft. Agenten zagen dat de man de goederen op zijn fiets vervoerde. Bij het zien van de politie sloeg hij op de vlucht. Daarbij liet hij de goederen overal vallen. Na een lange achtervolging liep hij uiteindelijk het water van de Haven in. Agenten hielpen hem daarna op het droge en hielden hem aan. Na zijn verhoor is de man in de loop van de dag weer op vrije voeten gesteld.

Dronken snorfietser komt ten val Noordwijk (D1)
Op zondag 10 februari rond 18.40 uur kwam op de Duinweg een 24-jarige man uit Noordwijk met zijn snorfiets ten val. De man liep daarbij een diepe snee in de neus op en een pijnlijke kaak. Voor behandeling werd de man overgebracht naar het LUMC. Omdat agenten constateerden dat de man ten tijde van zijn val vermoedelijk onder invloed van alcohol verkeerde, werd er in het ziekenhuis van hem een bloedproef afgenomen.

Dronken bromfietser breekt pols Noordwijk (D1)
Op vrijdag 8 februari rond 21.15 uur raakte een 44-jarige man uit Noordwijkerhout met zijn bromfiets een naast het fietspad van de Gooweg staande boom. Drank als vermoedelijke oorzaak. Hij brak daarbij zijn pols. De man werd overgebracht naar het LUMC. Daar werd van hem een bloedproef afgenomen.

Vrouw van tas beroofd Gouda (D2)
Een 55-jarige vrouw uit Hellevoetsluis is zaterdag 9 februari rond 18.30 uur beroofd van haar schoudertas. Zij liep over de Hoge Gouwe toen achter haar twee jongens op een brommer langskwamen. Ter hoogte van de Keizerstraat trok één van de jongens de tas los. Het duo ging er vervolgens vandoor. De politie stelt een onderzoek in.

Mishandeling Boskoop (D2)
Een 16-jarige jongen uit Waddinxveen heeft aangifte gedaan van mishandeling op zaterdag 9 februari. Hij stond rond 16.00 uur met vrienden naar de carnavalsoptocht te kijken toen er onenigheid ontstond met een ander groepje jongeren. De Waddinxvener werd op zijn oog geslagen en moest naar het ziekenhuis om te worden behandeld.

Vechtpartij Gouda (D2)
Een 45-jarige man uit Gouda is zondag 10 februari rond 03.00 uur aangehouden voor mishandeling tijdens een vechtpartij in een horecagelegenheid aan de Zeugstraat. Daarbij raakten drie portiers gewond. De vechtpartij ontstond nadat vier mannen de horecagelegenheid in wilde gaan. Zij werden door de portiers geweigerd omdat het rond sluitingstijd was. De mannen gingen daar niet mee akkoord waarna een vechtpartij ontstond. De politie stelt een nader onderzoek in.

Mishandeling Gouda (D2)
Rond 4.00 uur werd er in een horecagelegenheid aan de Zeugstraat een 22-jarige man uit Gouda aangehouden vanwege mishandeling. De man viel een andere klant lastig waarna een vechtpartij ontstond. De politie stelt een onderzoek in.

Te veel gedronken Gouda (D2)
Een 34-jarige automobilist uit Gouda reed zondag 10 februari rond 6.45 uur met te veel alcohol op over de Goudse Houtsingel. Hij reed slingerend over de weg en werd daarop staande gehouden. Hij moest blazen, de uitslag van de ademanalyse was 630 ug/l. Het rijbewijs van de Gouwenaar werd ingevorderd, hij kreeg een rijverbod van 7 uur en een proces-verbaal.

Te veel gedronken Ouderkerk a/d IJssel (D2)
Een 34-jarige man uit Krimpen aan den IJssel reed maandag 11 februari rond 1.38 uur met te veel alcohol op over de Lageweg. Hij moest blazen, de uitslag van de ademanalyse 560 ug/l. De man kreeg een rijverbod van 6 uur en een proces-verbaal.

Klapband aanhangwagen zorgt voor verkeersopstopping Vlist (D2)
Op vrijdag 8 februari om 17.00 uur heeft op de West Vlisterdijk een klapband van een aanhangwagen gezorgd voor een fikse verkeersopstopping. De aanhangwagen die als eerste aanhangwagen achter een tractor vast zat kreeg de klapband waarop de aanhangwagen kantelde. Een tweede aanhangwagen met daarop een trike (drie-wielig motorvoertuig) kantelde daarop ook en belande in de sloot naast de weg. De politie heeft gedurende 3 uur de West Vlisterdijk moeten afsluiten voor het verkeer voor de takelwerkzaamheden.

Insluiping Waarder (D2)
Op vrijdag 8 februari om 19.00 uur heeft er een insluiping plaats gevonden op het Oosteinde in Waarder waarbij een portemonnee is weggenomen. De 87-jarige bewoner van een perceel aan het Oosteinde deed 's-Avonds de voordeur open voor een vrouw die vroeg of hij verstand had van auto's omdat ze met pech stond. De bewoner laat de vrouw binnen waarna de vrouw de bewoner aan de praat houdt. De 52-jarige buurman ziet de voordeur open staan van de buurman en gaat op onderzoek uit. Hij treft bij zijn buurman een onbekende vrouw aan in de gang die begint te gillen. De beide vrouwen gaan hierop snel naar buiten. De buurman gaat erachteraan maar kan niet voorkomen dat de vrouwen in een gereed staande auto stappen en wegrijden. De bewoner bleek later zijn portemonnee te missen. De bewoner heeft aangifte gedaan van insluiping.

Zware mishandeling Waddinxveen (D2)
Op zaterdag 9 februari om 01.00 uur is de Politie Hollands Midden naar een café op de Kerkweg-oost in Waddinxveen gestuurd voor een vechtpartij c.q. zware mishandeling. In het café troffen de agenten een gewonde 22-jarige man uit Waddinxveen aan. De man was in zijn gezicht geslagen met een bierglas en had meerdere verwondingen in het gezicht. De gewonde man werd door de ambulancedienst naar het ziekenhuis overgebracht. Toen agenten aan de voorkant van het café waren om enkele getuige te spreken brak er in het café opnieuw een vechtpartij uit.Enkele agenten hebben zich hierop bezig gehouden met het handhaven van de rust. De 26-jarige verdachte van de zware mishandeling afkomstig uit Waddinxveen heeft zich diezelfde nacht nog bij de politie gemeld en is aangehouden. Het slachtoffer heeft later aangifte gedaan van zware mishandeling.

Verdachte van poging inbraak aangehouden Gouda (D2)
Op zaterdag 9 februari om 03.00 uur kreeg de politie de melding dat twee mannen hadden gepoogd in te breken bij een pand op de Westhaven in Gouda. De twee mannen waarvan de politie een signalement had doorgekregen van getuigen werden door surveillerende agenten in de omgeving van het pand lopend aangetroffen. Één van de verdachten kon na een korte sprint door een Goudse agent aangehouden worden. Het ging hier om een 22-jarige man uit Gouda. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau en voorgeleid voor een hulp officier van justitie.
De politie stelt een onderzoek in.

Brandstichting Krimpen a/d Lek (D2)
Op zaterdag 9 februari heeft een nog onbekende dader twee afvalcontainers in Krimpen a/d Lek in de brand gestoken. Één container op de Krakebeen en één container op de Harpoen werden in de brand gestoken. De politie stelt een onderzoek in.

Rookontwikkeling in buurthuis Waarder (D2)
Op zaterdag 9 februari om 12.00 uur is de brandweer uitgereden naar het buurthuis de Schouw gelegen aan het Dorp in Waarder voor rookontwikkeling. De brandweer had de oorzaak van de rookontwikkeling snel te pakken. Bij onderzoek van de brandweer kwam naar voren dat de bedrading van het pand is gaan smeulen en kortsluiting had veroorzaakt. Er is verder geen brand ontstaan dankzij snel optreden.

Inbraak vakantiewoning Reeuwijk (D2)
Op zaterdag 9 februari om 13.00 uur heeft een 66-jarige man uit Voorburg bij de politie aangifte gedaan van inbraak in zijn vakantiewoning, gelegen aan het strand Groene Ree in Reeuwijk. De daders zijn door middel van het inslaan van een raam aan de achterzijde van de woning binnen gekomen. De daders hebben in de woning drank genuttigd en een brandje gesticht. Uit de vakantiewoning zijn diverse goederen weggenomen.De technische recherche heeft een onderzoek ingesteld.

Aanrijding met gewonden Bodegraven (D2)
Op zaterdag 9 februari om 13.00 uur heeft er op de kruising Goudseweg, Nespad en Rijksweg N11 een aanrijding plaats gevonden waarbij een 51-jarige automobiliste gewond is geraakt. De vrouw, afkomstig uit Boskoop reed op de Goudseweg in Bodegraven achter een personenauto met een 66-jarige bestuurder uit Bodegraven. De man remde voor het rode verkeerslicht. De vrouw kon niet tijdig haar voertuig tot stilstand krijgen waarna ze tegen de achterzijde van de man aanreed. De vrouw is met nekletsel door de ambulancedienst overgebracht naar het groene hart ziekenhuis. Beide auto's hadden behoorlijke schade en zijn weggetakeld. De politie maakt proces-verbaal op.

Mishandeling Gouda (D2)
Op zondag 10 februari om 18.00 uur is op het Lekkenburg in Gouda een groep van ongeveer twintig jongens in gevecht geraakt met kerkgangers die de dienst in de kerk hadden bezocht.Volgens getuigen begonnen een aantal jongens bij het uitgaan van de kerk zonder enige aanleiding in te slaan op langkomende jeugdige kerkgangers. Een 21-jarige jongen uit Gouda raakte hierbij gewond aan zijn neus. Een 14-jarige jongen en een 41-jarige man beide afkomstig uit Gouda zijn aangehouden voor de mishandeling. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan van mishandeling.

Controle parkeerverbod Nieuwkoop (D3)
Op vrijdagavond 8 februari is er langs de Provincialeweg N231 in Nieuwkoop gecontroleerd op de naleving van het parkeerverbod voor vrachtwagens. Hierbij werden geen bijzonderheden aangetroffen.

Mishandeling Leiderdorp (D3)
Op vrijdag 8 februari reed een 16-jarige fietser uit Leiderdorp omstreeks 21.30 uur over de Voorhoflaan in Leiderdorp. De jongen werd door een groepje jongeren nageroepen en vervolgens door twee jongens achterna gereden. De twee lieten de fietser stoppen en een van hen sloeg hem in het gezicht. De fietser rende weg in de richting van de Winkelhof waar zich mensen bevonden. Een andere groep jongeren ontfermde zich over de fietser en belden ambulance en politie. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Onder invloed Alphen a/d Rijn (D3)
Op zaterdag 9 februari werd een 40-jarige inwoonster uit Alphen ad Rijn omstreeks 1.45 uur op de Sint Jorisstraat in Alphen ad Rijn aangehouden voor het rijden onder invloed. Bij de ademanalyse blies de vrouw 675 ugl, 220 ugl is de limiet. De vrouw kreeg een rijverbod van zeven uur, haar rijbewijs is ingevorderd en zij kreeg een procesverbaal.

Op zondag 10 februari reed een 21-jarige automobilist uit Alphen ad Rijn over de Willem de Zwijgerlaan in Alphen ad Rijn. Het rijgedrag van de man viel surveillerende agenten op. Toen de man werd gevraagd te blazen, blies hij 365 ugl, 220 ugl is de limiet. De man kreeg een rijverbod van drie uur en tegen hem is procesverbaal opgemaakt.

Ongeval Bodegraven (D3)
Op zaterdag 9 februari reed een 37-jarige automobilist uit Canada omstreeks 3.30 uur over de Dammekant in Bodegraven in de richting van Alphen ad Rijn. De man kwam met de rechterzijde van zijn auto in de berm, raakte hierbij een lichtmast, een boom en nogmaals lichtmast en kwam tot stilstand. De man die teveel gedronken had liep letsel op aan rug en nek en is overgebracht naar het Rijnlandziekenhuis in Leiderdorp.

Inbraak Alphen ad Rijn (D3)
Op zaterdag 9 februari is aangifte gedaan van diefstal uit een winkel aan de Julianastraat in Alphen ad Rijn. In de nacht ervoor is de ruit van de winkel met een steen ingegooid. Daarna is de winkel doorzocht en werd er geld ontvreemd.

Inbraak woning Hazerswoude Rijndijk (D3)
Tussen vrijdagavond 8 februari en zaterdagochtend 9 februari is er ingebroken in een woning aan de Mozartlaan in Hazerswoude-Rijndijk. Door te hengelen via de brievenbus van de voordeur werd toegang tot de woning verkregen. Hierbij werd onder andere geld en cd's ontvreemd.

Aanrijding Alphen a/d Rijn (D3)
Op zaterdag 9 februari vond omstreeks 12.45 uur een aanrijding plaats op De Vest /Van Boetzelaerstraat in Alphen ad Rijn. Een 40-jarige automobiliste uit Alphen ad Rijn reed over de Van Boetzelaerstraat komend uit de richting van de Nicolaast Beetstraat. Zij verleende op het kruispunt geen voorrang aan de voor haar van links komende 74-jarige fietsster uit Alphen ad Rijn. Een aanrijding was het gevolg waarbij de 74-jarige fietsster letsel aan haar rechterhand opliep.

Controle parkeren Nieuwkoop/Nieuwveen (D3)
Op zaterdag 9 februari is er omstreeks 16.30 uur op het Zuideinde in Nieuwkoop en de Zwaluwlaan in Nieuwveen gecontroleerd op parkeren. Op het Zuideinde werden zeven processenverbaal uitgeschreven voor het parkeren buiten de vakken. Op de Zwaluwlaan in Nieuwveen werd een procesverbaal geschreven.

Autopapieren niet in orde Alphen a/d Rijn (D3)
Op zaterdag 9 februari kreeg de politie omstreeks 20.00 uur de melding dat er over de Van Nesstraatin Alphen ad Rijn een 32-jarige automobilist uit Amsterdam reed die mogelijk onder invloed was. Toen de man werd aangehouden en werd gevraagd te blazen, wees de ademanalyse 220 ugl uit, de limiet. Bij controle van zijn autopapieren bleken deze niet te kloppen. De man is aangehouden en tegen hem is procesverbaal opgemaakt.

Inbraak woning Nieuwkoop (D3)
Op zondag 10 februari werd aangifte gedaan van diefstal uit een woning aan de Smederij in Nieuwkoop. Door de zijdeur te forceren werd toegang tot de woning verkregen. Wat werd ontvreemd is nog niet duidelijk.

Controle parkeren Alphen a/d Rijn (D3)
Op zondag 10 februari is gecontroleerd op parkeren bij de flats in de Planetenbuurt in Alphen ad Rijn, hierbij werden geen foutparkeerders aangetroffen. Op de Venusstraat werden drie processenverbaal voor verkeerd parkeren uitgereikt.

Bromfietser onder invloed komt ten val Zevenhoven (D3)
Een 47-jarige man uit Nieuwkoop kwam op zondag 10 februrari rond 21.15 uur op de Stationsweg met zijn bromfiets ten val. Alcohol speelde daarbij, zo bleek later, een belangrijke rol. Door die val liep de man een wond op bij het oog. Bij de dokterspost in het Rijnland Ziekenhuis werd deze behandeld. De politie nam vervolgens van de man een ademanalyse af. De uitslag daarvan was 760 ug/l. In het verkeer is 220 ug/l. de limiet.

Inbraak in woning Benthuizen (D3)
In de late middag of avond van zondag 10 februari werd er ingebroken in een woning aan de Koningin Julianastraat. Een klein raampje van de woning werd opengebroken. Uit de woning werd geld en een autosleutel gestolen. De auto bleef echter onberoerd.

Aanrijding Leiden (D4)
Een 19-jarige Leidse fietster is vrijdag 8 februari rond 18.50 uur gewond geraakt toen zij werd aangereden door een 24-jarige Leidse automobilist. De fietster stond te wachten bij een voetgangersoversteekplaats om de Lammenschans over te steken. Bij groen licht stak zij over. De automobilist reed door rood de oversteekplaats op en schepte haar. Het slachtoffer is met zwaar hoofdletsel naar het LUMC overgebracht.

Vechtpartij Leiden (D4)
Bij een vechtpartij op vrijdag 8 februari rond 22.30 uur op de Turfmarkt is een 17-jarige Leidenaar gewond geraakt. Hij liep met een aantal vrienden over straat en kwam een ander groepje jongeren tegen. Een woordenwisseling tussen beide groepen ontstond. Hierop vielen over en weer klappen. Op een gegeven moment voelde de 17-jarige Leidenaar dat hij gestoken was. Een ambulance heeft hem naar het LUMC vervoerd. Hij bleek een steek- /snijwond in de borst te hebben. Na behandeling mocht hij weer naar huis. De politie heeft twee jongens uit Leiden van 16 en 18 jaar aangehouden.

Inbraak Voorschoten/Leiden (D4)
Bij een woning aan de Kortenaerlaan in Voorschoten is vrijdagavond 8 februari ingebroken. Men is waarschijnlijk over een schutting geklommen en heeft een raam geforceerd Verschillende spullenals een televisie en een telefoon zijn meegenomen.
Bij een woninginbraak in een woning aan de Vera Bondamstraat in Leiden is zaterdag 9 februari in de late middag/vroege avond onder andere een fototoestel en geld meegenomen.

Overval op pizzeria Leiden (D4)
Zaterdag 9 februari rond 21.55 uur is een pizzeria op de Robijnstraat overvallen. Een man kwam binnen met een steekvoorwerp op het moment dat er drie personeelsleden aanwezig waren. Hij pakte een van hen beet en eiste geld. Hierna heeft hij het pand verlaten. De politie startte direct een zoekactie in de omgeving. Hierbij werden twee personen gecontroleerd die niets met de overval te maken bleken te hebben.

Politie pakt verdachten van poging tot inbraak op Leiden (D4)
De politie hield op zondag 10 februari rond 03.45 uur in de omgeving van de Kennedylaan een 18-jarige jongen uit Sassenheim en een 44-jarige man uit Voorschoten aan. Beiden werden er in 1e instantie van verdacht kort daarvoor te hebben geprobeerd in te breken in een gemakswinkel aan de Kennedylaan. De glaslatten van een ruit waren verwijderd. Een getuige maakte de politie op de poging attent. Na een korte zoekactie konden de twee in de kraag worden gevat. Aan het bureau bleek dat de Sassenheimer niets met de poging van doen had. Hij werd onmiddellijk weer op vrije voeten gesteld. De verdachte uit Voorschoten is ingesloten.

Inbraak in gemakswinkel Leiden (D4)
Op zondag 10 februari rond 05.00 uur werd er ingebroken in een gemakswinkel aan de Maasstraat. Een ruit van een deur werd vernield. In de winkel maakte men zich meester over sigaretten en shag. Om hoeveel pakjes het gaat is nog niet bekend.

Straatroof Leiden (D4)
Een 44-jarige man uit Leiden is op zaterdag 9 februari rond 22.50 uur op het Valkenpad beroofd van zijn geld en een gouden ketting. De man kreeg een stevige duw van één van drie onbekende jongens die achter hem liepen. Door de duw kwam hij ten val. Direct daarop haalde één van de jongens het geld uit de broekzak van de man en trokken de gouden ketting van zijn nek. Daarna maakten zij zich uit de voeten.

Politie pakt verdachten van mishandeling op Leiden (D4)
De politie hield op zondag 10 februari rond 12.00 uur op de Albinusdreef een 25-jarige en een 38-jarige Leidenaar aan. Zij werden er van verdacht kort daarvoor op de Beestenmarkt een 27-jarige Leidenaar te hebben mishandeld en bedreigd met een mes. Aanleiding vormde een eerdere ruzie tussen betrokkenen. Het slachtoffer liep pijn op aan het gelaat. De verdachten zijn ingesloten.

Beroofd van mobiele telefoon Leiden (D4)
Een 13-jarige jongen uit Leiden is op zondag 10 februari rond 14.00 uur beroofd van zijn mobiele telefoon. De jongen stond voor een videotheek aan de Stevensbloem toen twee nog onbekende jongens hem naderden. Zij zagen dat de Leidenaar zijn mobieltje gebruikte. In een flits griste één van de twee het mobieltje uit de handen van het slachtoffer. De twee maakten zich daarna uit de voeten.

Auto raakt tijdens rijden in de brand Leiden (D4)
Een 28-jarige automobilist uit Den Haag kreeg op zondag 10 februari rond 21.00 uur op de Oegstgeesterweg de schrik van zijn leven. Door nog onbekende oorzaak ontstond er tijdens het rijden brand achter in de auto. De bestuurder wist de auto op tijd te verlaten. De brandweer bluste het vuur.

Inbraak in woningen Leiden (D4)
Op zaterdag 10 februari werd er tot twee keer toe gepoogd in te breken in woningen. Aan de Amethisthof werden drie onbekende jongeren overlopen door een getuige. Aan de Clariet Kok van Alphenstraat bleef het bij het openbreken van een schuifpui. Tussen donderdag 8 en zaterdag 10 februari was het wel raak in een woning aan de Havikshorst. Vermoedelijk werd daar de voordeur geopend door via de brievenbus de deur te ontsluiten. Uit de woning is een laptop, zijn boxen, is een cd-speler en is servies gestolen. In de nacht van vrijdag 9 op zaterdag 10 februari werd uit een woning aan de Herman Gorterstraat een mobiele telefoon gestolen. Hier werd een raam opengebroken.