Ten Hagen & Stam


Datum 11-feb-2002

Titel In Total Self/Control

Onderwerp- gebied

Product / Event Boek
PERSBERICHT IN TOTAL SELF/CONTROL

Hoe ziet de wereld eruit als overal chips in zitten? Wat gebeurt er als je mobiele telefoon ook je paspoort en leugendetector is? Wat als antikopieertechnieken in CD-roms en MP3-spelers gebruikt gaan worden voor algemene doelen? Dan krijgen we tussen 2005 en 2010 volgens Internet Trendwatcher Marcel Bullinga Control Web: een tweede, voorwaardelijk Internet.

Bullinga beschrijft in zijn nieuwste boek In Total Self/Control hoe Control Web eruit ziet. In Total Self/Control is zijn derde en meest gewaagde boek over de digitale toekomst en digitale strategie. Wired schreef eind 1997: We need a new motor to run government, says Dutch flamboyant new media guru Marcel Bullinga. Nu, vier jaar later, heeft Bullinga die nieuwe motor ontdekt.

Control Web kan de positie van de burger aanzienlijk versterken. De mobiele telefoon neemt de dominante rol van de PC over. Met behulp van de Control Card, verstopt in de mobiel, komen burger en klant écht aan de knoppen. Burgers kunnen zélf hun privacy op afstand handhaven en bedrijven zélf hun copyright. De overheid kan veel efficiënter op afstand wetten handhaven en vergunningen verlenen. Control Web geeft ons een veiliger en efficiënter samenleving zonder ongewild te belanden in een politiestaat zonder privacy. Het boek is verder van belang voor de discussie over digitale kluisjes, overheidsloket 2000, Public Key Infrastructure, intelligent transport en milieu, het biometrisch paspoort, rechtspraak en openbaar bestuur.

In Total Self/Control geeft een fascinerend beeld van hoe onze samenleving eruit kan gaan zien tussen 2005 en 2010. Een mogelijke toekomst. Of Control Web werkelijkheid wordt, hangt niet af van de technologie, maar van de vraag wat voor soort samenleving we willen. Control Web is de wereld van onze kinderen als we erin slagen het een veilige wereld te maken.

Elly Plooij-van Gorsel, voorzitter van de European Internet Foundation, schrijft in haar voorwoord: In this new book, Mr. Bullinga takes us farther down the road of Internet cause and societal effect than he ever has before.

Een Engelstalige voorpublikatie van het boek zal verschijnen in het blad The Futurist van de gerenommeerde World Future Society (www.wfs.org). In het tweemaandelijkse The Futurist, dat wereldwijd 30.000 lezers kent, schrijven outstanding experts over de toekomst.

Internet Trendwatcher Marcel Bullinga is een van de pioniers (sinds 1993) van het Nederlandse Internet. Hij is een internationaal spreker over de digitale toekomst en digitale strategie. Bullinga werkt voor de Nederlandse overheid, is partner van 404-Network.nl, Independent eStrategy Specialists, adviseur van de Kinderconsument.nl en lid van Speakersacademy.nl, het internationale boekingsbureau voor sprekers.

Noot aan de redactie:

Titel: In Total Self/Control
Auteur: Marcel Bullinga
Uitgever: ten Hagen & Stam
ISBN: 90-440-0393-3
Prijs: 32,50 (exclusief BTW)

Een gratis recensie-exemplaar is aan te vragen bij ten Hagen & Stam bv, Revlie Schuit, Postbus 31, 2370 AA Roelofarendsveen, telefoon (071) 3323902, e-mail: tenhagenstam@artifexsupport.com

Wilt u een interview met Marcel Bullinga? Neem dan contact op met Stefan Koopmans, marketing coördinator bij ten Hagen & Stam: 070-3045792, email s.koopmans@wkths.nl of rechtstreeks info@marcelbullinga.nl

Product / Event s.koopmans@wkths.nl
Present-Exemplaar tenhagenstam@artifexsupport.com