Koninklijke Nederlandse Atletiek Unie


KNAU kiest voor Match House Consultancy

(12-02-2002)

De Koninklijke Nederlandse Atletiek Unie (KNAU) heeft met betrekking tot sponsoring onlangs een zorgvuldige keuze gemaakt voor Match House Consultancy, een bedrijf dat zich richt op consultancy in sponsorship. Zij zullen de KNAU gaan begeleiden bij het zoeken naar nieuwe sponsors.
Match House Consultancy, onderdeel van BRANDWORLDS® Network (waaronder ook GLP BRANDWORLDS® ), is een adviesbureau voor profit- en not for profit organisaties die op zoek zijn naar sponsors. GLP-oprichter en mededirecteur van Match House is Jan Willem Lokerman; hij is één van de invloedrijke mensen binnen de (sport)sponsoring in Nederland.

De afgelopen maanden heeft de KNAU zich breed georiënteerd op bedrijven die zich richten op communicatie en sponsorship consultancy. Gezien een aantal ontwikkelingen bij de KNAU op het gebied van sponsoring is het noodzakelijk om professionele kennis en ervaring in te schakelen voor onder andere het ontwikkelen van een sponsorstrategie en sponsorpropositie. De keuze is gevallen op Match House.

Op basis van jarenlange ervaring adviseert en ondersteunt Match House organisaties:

* bij het analyseren van hun organisatie en merk(en);
* het ontwikkelen van een daarbij passend pakket tegenprestaties en proposities voor potentiële sponsors;

* het daadwerkelijk benaderen van mogelijke sponsors;
* de begeleiding en evaluatie van sponsorovereenkomsten.

Dit vindt plaats volgens een gefaseerde aanpak van rechtencreatie, rechtenexploitatie en het rechtenbeheer waarbij voor iedere organisatie een specifieke strategie wordt ontwikkeld.

NOC*NSF is geïnteresseerd in sportmarketing initiatieven van sportbonden en gaat de samenwerking tussen Match House en KNAU volgen. Zij stellen hiervoor een stagiaire bedrijfskunde beschikbaar.

De aansturing en input van Match House geschiedt vanuit de KNAU. Gezien de planning wordt gestreefd naar een resultaat voor 2003 en volgende jaren.

Voor meer informatie verwijzen wij u naar: http://www.matchhouse.nl