Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 12-02-2002
1e Persbericht dinsdag 12 februari 2002

Politieberichten

Eindhoven: Verdachte aangehouden
Maandagmiddag om 15.35 uur is op de Kruisstraat een 20-jarige man uit Eindhoven aange-houden. Een getuige zag daar zijn gestolen bromfiets voor een woning staan. Hij waar-schuwde de politie, die de Eindhovenaar bij de bromfiets aantrof. De verdachte is voor onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Eindhoven: Alcohol
Maandagavond om 19.50 uur is op de Stratumsedijk een 57-jarige automobilist uit Zwitser-land aangehouden. De man bleek gedronken te hebben. Hij blies 1,00 pro mille. Hij kreeg een boete van 410 Euro opgelegd. Zijn auto is veilig gesteld aan het politiebureau.

Maandagavond om 23.50 uur is een 54-jarige man uit Eindhoven aangehouden. Even daarvoor had hij een aanrijding veroorzaakt op de Karel de Grotelaan. Na de aanrijding was de man doorgereden zonder zijn identiteit bekend te maken. De gewaarschuwde politie trof de man op de Warmelo aan. De verdachte is voor onderzoek overgebracht naar het politiebureau. Hij bleek gedronken te hebben. De man blies 1,00 pro mille. Tegen verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Dinsdagmorgen om 4.35 uur is op de Mathildelaan een 16-jarige bromfietser uit Eindhoven aangehouden. Even daarvoor was hij op het 18 Septemberplein met zijn bromfiets tegen een personenauto gereden. De bromfietser bleek gedronken te hebben. Hij blies 0,85 pro mille. Hij kreeg een rijverbod van 3 uur opgelegd en een proces-verbaal.

Eindhoven: Lastige man aangehouden
Dinsdagmorgen om 0.20 uur is op de Stratumsedijk een 26-jarige man uit Eindhoven aange-houden. Een politiepatrouille zag dat de man daar met zijn auto op een taxistandplaats stil stond. Aan het verzoek zijn voertuig te verplaatsen voegde de man onwelvoeglijke taal naar de agent. Na aandringen van de agent verplaatste de man zijn auto. De Eindhovenaar kwam even daarna terug en uitte zijn ongenoegen luidkeels naar de agent. Op vordering zich te verwijderen voldeed de man niet, waarop hij is aangehouden. De verdachte is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Eindhoven: Wildplasser aangehouden
Dinsdagmorgen om 4.15 uur is op het Stratumseind een 18-jarige man uit Waalre aangehouden. Een agent zag dat hij daar tegen de ruiten van een restaurant stond te plassen. In het restaurant zaten mensen te eten. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Verdachten diefstal fiets aangehouden
Maandagmiddag rond 14.45 uur zag een agent op de Overloop enkele jongeren lopen. Een van hen liep met een fiets te sjouwen. Hij verklaarde de fiets vanaf het station in Brouwhuis te hebben weggenomen. Hierop is verdachte, een 17-jarige jongen uit Helmond, aange-houden. Tijdens het verhoor bleek dat zijn maatje een 18-jarige Helmonder bij de diefstal was betrokken. De 18-jarige is rond 15.30 uur aangehouden op de Veluwehof. Beiden zijn na verhoor heengezonden. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Inbraak in een woning
Maandag tussen 14.15 en 22.30 uur is ingebroken in een woning op de Horstlandenpark. Aan de achterzijde is een raam opengebroken. Uit de woning verdween communicatie-apparatuur, beeldapparatuur, geluidsapparatuur, dames laarzen en parfums.

Op de Lungendonk is maandag tussen 12.30 en 23.00 uur in een woning ingebroken. Aan de achterzijde is een ruit van een raam vernield. Uit de woning wordt niets vermist.

Helmond: Verdachte vernieling ruit aangehouden
Dinsdagmorgen om 3.15 uur is op de Weth. Ebbenlaan een 23-jarige man uit Vlissingen aangehouden. Hij vernielde daar de voordeurruit van een woning. Getuigen waarschuwden de politie. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau.

Helmond: Verdachte aangehouden
Dinsdagmorgen rond 2.55 uur is een 19-jarige man uit Helmond aangehouden. Een politie-patrouille zag dat hij op de Kasteellaan met een mes stond te zwaaien. Het mes is inbeslaggenomen. Tegen verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Verdachte diefstal uit winkel aangehouden Dinsdagmorgen om 4.40 uur is op de Europaweg een 19-jarige jongen uit Helmond aange-houden. Een agent in burger zag dat hij daar uit de tankstationwinkel een pak appelsientje en een fles cola wegnam zonder deze bij de kassa af te rekenen. De verdachte is overge-bracht naar het politiebureau. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Valkenswaard: Verdachten diefstal geld uit kassa aangehouden Maandagmiddag rond 13.20 uur zijn 2 mannen, 35 en 37 jaar, uit Utrecht en Maarssen aan-gehouden. Even daarvoor hadden zij uit een kassalade van de jeugdherberg op de Past. Heerkensdreef geld gestolen. De gewaarschuwde politie trof de verdachten op de Waalrese-weg aan. Zij zijn voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Waalre: Snelheidscontrole
Maandagmiddag is op de Onze Lieve Vrouwedijk een snelheidscontrole gehouden. 75 voertuigen zijn gecontroleerd. 2 daarvan reden sneller dan de toegestane snelheid van 60 km/u. Zij kregen een proces-verbaal. De hoogst gemeten snelheid was 74 km/u. Een automobilist kreeg een bon voor het negeren van het roodlicht

Deurne: Inbraak in een woning
Maandag tussen 9.30 en 12.30 uur is ingebroken in een woning op de Robert Kochstraat. Aan de achterzijde van de woning is een raam geforceerd. Uit de woning zijn sieraden, etenswaren, een paar flessen drank, beeldapparatuur en geld gestolen.

Rips: Snelheidscontrole
Maandagmiddag tussen 13.15 en 15.55 uur is op de Stippelberg een snelheidscontrole gehouden. 603 voertuigen zijn gecontroleerd. 131 daarvan reden sneller dan de toegestane snelheid van 80 km/u. Zij kregen een proces-verbaal. De hoogst gemeten snelheid was 167 km/u.