Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

ilse media lanceert nieuw auto channel: "ilse auto"

Strategische samenwerking: sterke merken op autogebied verenigen zich in ilse auto

Amsterdam, 12 februari 2002 - Al jaren staat het woord 'auto' bovenin de lijsten van meestgezochte Nederlandse woorden op internet, een duidelijke indicatie voor de grote honger naar auto-gerelateerde informatie onder internetters. Met het nieuwe channel 'ilse auto' (http://auto.ilse.nl) voorziet www.ilse.nl vanaf vandaag in een duidelijke informatiebehoefte. Op ilse auto kunnen bezoekers terecht voor het vinden van een nieuwe of tweedehands auto, maar ilse auto biedt nog meer: je kunt er direct je autoverzekering of financiering afsluiten, je leest er het laatste autonieuws en natuurlijk kun je er je route plannen en verkeersinformatie opvragen. ilse media start de vernieuwde dienst in samenwerking met dé grote namen in de (online) auto- en verzekeringenbranche: Auto Trader, Autobytel, FBTO, Centraal Beheer Achmea en AutoWeek.

ilse auto biedt haar bezoekers kwalitatief goede auto-informatie, dankzij de samenwerking met sterke strategische partners; marktleiders in de auto- en verzekeringenbranche. Die samenwerking waarborgt auto-informatie van een kwalitatief hoog niveau voor de ilse bezoeker.

Uit eerdere e-commerce initiatieven binnen ilse is gebleken dat consumenten internet voornamelijk als informatiebron gebruiken vóór ze overgaan tot de aanschaf van artikelen of diensten via internet. Paul Molenaar, algemeen directeur van ilse media over de online automarkt: "Ervaring leert dat internet uitermate geschikt is om, in een vertrouwde omgeving, auto-gerelateerde informatie te vinden. Vervolgens kan dan online of offline de aankoop van auto of verzekering worden afgerond."

Over ilse media
ilse media is met meer dan 130 miljoen paginabezoeken per maand de grootste internetuitgever van Nederland. Ze is de uitgever van Startpagina.nl, ilse.nl, de gratis e-mailsite dolfijn.nl, de nieuwssite NU.nl, de vrouwensite VrouwOnline.nl en het populaire chat.nl. Daarnaast exploiteert ilse media de titelwebsites van Sanoma Uitgevers, zoals Panorama, VT Wonen en Libelle. Met haar activiteiten bereikt ilse media meer dan 60% van alle Nederlandse internetgebruikers