WESTPLAN INVESTORS NV

Succesvolle plaatsing vastgoedinvestering

Ongekende belangstelling voor Amerikaans Vastgoed!

Lisse, 12 februari 2002 Westplan Investors uit Lisse heeft onder overweldige belangstelling haar twaalfde vastgoedfonds bij beleggers geplaatst. Dit fonds, Arbor Vista Apartments CV, investeert in de bouw, verhuur en verkoop van een 250 appartementen tellend complex in Atlanta, al lang een van de groeikernen van de VS.

De inschrijving overtrof alle verwachtingen en was binnen twee weken overtekend. 'Dit was zelfs voor ons een grote verrassing', aldus directeur P.J.H. van Harderwijk. 'Na de dramatische ontwikkelingen in de VS was het afwachten hoe de Nederlandse investeerders hierop zouden reageren. Maar het blijkt dat de Nederlanders hun gevoel voor timing en rendement bepaald niet kwijt zijn'.

Het verwachte rendement van het project Arbor Vista Apartments bedraagt namelijk 24% per jaar. Dat is volgens Westplan een realistische verwachting. Van Harderwijk: 'Door de sterk gedaalde rente is het bijzonder aantrekkelijk om nu te gaan bouwen. Bovendien profiteer je nog extra van het aantrekken van de economie bij oplevering van de woningen over 12 maanden'.

Westplan ontwikkelt al enige jaren woningbouwcomplexen in het zuidoosten van de VS. De woningsector is nog altijd erg sterk in de VS, met name het verhuursegment. Er zijn hoge rendementen te behalen op korte termijn. Dit blijkt nog eens te meer uit het succes van het vorig jaar afgesloten fonds van Westplan, waarbij een fantastisch rendement van circa 30% per jaar is gerealiseerd voor de investeerders.

De belangstelling voor dit soort projecten blijkt al langer bijzonder groot. Ook na de aanslagen van 11 september is er een sterke vraag naar solide investeringen in woningbouwprojecten in de VS. Van Harderwijk: 'Mede door de huidige onzekerheden op de financiële markten grijpen steeds meer beleggers terug naar stabiele waarden en vastgoed staat daarbij hoog op het verlanglijstje'.

Westplan Investors is gespecialiseerd in vastgoedprojecten met een hoog rendement in het zuidoosten van de VS en houdt kantoor in Lisse en Atlanta, Georgia.