FNV BONDGENOTEN

Einde instrumentenfabriek Lameris nadert

Einde medische instrumentenfabriek Lameris nadert

De bekende medische instrumentenfabriek en groothandel Lameris uit Utrecht dreigt ten onder te gaan. Het faillissement is aangevraagd. Circa 50 werknemers verliezen hierdoor hun baan. FNV Bondgenoten vindt het betreurenswaardig dat een bedrijf met zo'n lange traditie nu het loodje dreigt te leggen. De bond probeert er alles aan te doen om de salarissen van de werknemers uitbetaald te krijgen. Het personeel heeft sinds december vorig jaar geen loon meer ontvangen. FNV Bondgenoten heeft het personeel bijeengroepen voor maandag 18 februari in Bunnik. Doel van de bijeenkomst is te bekijken of het UWV/GAK een financieel voorschot kan verstrekken zodat de werknemers van Lameris, in afwachting van een faillissement, nog enigszins aan hun financiële verplichtingen kunnen voldoen.

In januari van dit jaar trokken enkele Lameris-werknemers bij FNV Bondgenoten aan de bel. Zij hadden vanaf december 2001 geen salaris ontvangen en maakten zich zorgen over de continuïteit van hun bedrijf. FNV Bondgenoten voerde een gesprek met de directie. Dat leidde tot een overeenkomst waarin de directie beloofde de salarisachterstand op te heffen. Er gebeurde niets. Ook bleek dat het bedrijf al meer dan een jaar geen afdrachten had betaald aan de pensioenmaatschappij. Intussen werd het faillissement aangevraagd.

Lameris is een instrumentenfabriek van naam met een lange traditie. Oorspronkelijk werkten er zo'n vier- a vijhonderd man. Enkele jaren gelden werd de fabricage verplaatst naar lagelonenlanden en bleef in Utrecht eigenlijk alleen de handelsorganisatie over. Daar werken op dit moment nog ongeveer 50 mensen.

Meer informatie:
Jaap van Zeben, bestuurder, 06-51256288
Jos van Dijk, voorlichter, 030-2738377, 06-22518743

12 feb 02 15:12