Ingezonden persbericht

BMC Software geeft bredere platformondersteuning aan ontwikkelaars

Integratie van debugger in SQL-Programmer* Expert versnelt ontwikkeling van programma's en verbetert de kwaliteit van output

AMSTERDAM - 12 februari 2002 - BMC Software, toonaangevend aanbieder van enterprise systeembeheer, kondigt de uitbreiding van de functies aan van haar bekroonde ontwikkelingsomgeving, SQL-Programmer Expert. Hiermee wordt een betere ondersteuning geboden van Sybase® Adaptive Server® Enterprise (ASE), de high performance RDBMS van Sybase, Inc. Als gevolg van een sterke vraag vanuit de klant en mogelijkheden tot marktgroei heeft BMC Software Transact-SQL (T-SQL) debugger toegevoegd aan haar SQL-Programmer Expert for Sybase ASE. Deze uitbreiding van het platform maakt van SQL-Programmer de enige beschikbare tool die zo'n brede groep van omgevingen ondersteunt. De SQL-Programmer ondersteunt nu Sybase ASE, Oracle, DB2 UDB en Microsoft SQL Server.
Door middel van de geavanceerde debugging tool kan de klant mogelijke programmeringfouten pro-actief herkennen en verbeteren, waardoor mogelijke defecten als gevolg van SQL-problemen worden voorkomen. Het stelt ontwikkelaars in staat, snel programma's te ontwikkelen en de kwaliteit van output te verbeteren. Zij kunnen hiermee het programmaverloop monitoren, syntactische of logische fouten snel lokaliseren en oplossen, en programmeringfouten debuggen voorafgaand aan de implementatie. "BMC Software werkt nauw samen met Sybase en heeft zich gecommitteerd aan de ondersteuning van haar klanten. Het was een natuurlijke stap, deze technologie op het Sybase platform toe te passen," vertelt Ronald de Jonge, Managing Director bij BMC Software. "De uitbreiding van haar technologie naar Sybase ASE en de recente aankondiging van de integratie van SQL-Programmer met Oracle9i JDeveloper bewijst onze commitment aan de gemeenschap van ontwikkelaars. We voorzien hen van management tools, gericht op hun behoeften, ongeacht de omgeving."
SQL-Programmer Expert for Sybase met de T-SQL debugger is met onmiddellijke ingang wereldwijd beschikbaar. Voor meer informatie en een 60-dagen gratis test van SQL-Programmer Expert for Sybase, bezoek
http://www.bmc.com/products/proddocview.cfm?id=8739 . Informatie over BMC Software's gedistribueerde data management oplossingen vindt u op www.bmc.com/ddm .

SQL-Programmer
De bekroonde SQL-Programmer biedt een complete ontwikkelingsomgeving voor Sybase T-SQL, Oracle PL/SQL, Sybase, Microsoft Transact-SQL en DB2 UDB programmeurs. De gebruikersvriendelijke interface en uitgebreide tool-set maken gemakkelijk ontwerp, management en testen mogelijk van alle programmeerbare objecten zoals opgeslagen procedures, triggers, functies, views en indexen. Met SQL-Programmer kunnen data base ontwikkelaars en administrateurs productiever zijn; zij kunnen bugs sneller vinden en oplossen, de kwaliteit van applicaties verbeteren en bedrijfskritische informatie beter beheren.

BMC Software
BMC Software is toonaangevend aanbieder van enterprise systeembeheer oplossingen. Op basis van haar Assuring Business Availability®-concept biedt BMC Software kostenbeheersing van infrastructuurbeheer, concurrentievoordeel en marktdifferentiatie via service management. Tevens biedt BMC Software groei van de bedrijfswaarde, door middel van haar oplossingen voor bedrijfsoptimalisatie. BMC Software is één van de S&P 500-bedrijven, realiseerde in boekjaar 2001 een omzet van ruim $1,5 miljard en heeft wereldwijd vestigingen. Bezoek voor meer informatie de website van BMC Software: www.bmc.com.



Ingezonden persbericht