Grontmij

Grontmij NV



12-2-2002 - Grontmij betrokken bij inrichting Near Shore Windpark

Grontmij is geselecteerd door het consortium North Sea Wind (NSW) om de MER voor de inrichting van het Near Shore Windpark op te stellen. Dit consortium, bestaande uit Shell WindEnergy, NUON Duurzame Energie en WEOM, is een van de gegadigden voor de realisatie van het eerste Near Shore Windpark in Nederland.

Het consortium heeft een plan ingediend voor de bouw van 36 windmolens voor de kust van Egmond aan Zee met een totaal vermogen van 99 Megawatt. Tot de aanleg van een dergelijk windpark is vorig jaar besloten door het kabinet.

Uitbesteding
Een van de bijzonderheden is de totale uitbesteding van het project, van planvorming (WIS-1) tot en met realisatie en exploitatie (WIS-4/5). Het plan van NSW speelt optimaal in op eisen van natuur en milieu, gezondheid, veiligheid en economische haalbaarheid. Wanneer het park in 2003 operationeel is, zal het duurzame energie opleveren voor 110.000 huishoudens.

Het park is primair een demonstratieproject dat informatie moet opleveren om in de toekomst meer windparken op de Noordzee te kunnen bouwen, verder uit de kust. Het gaat daarbij onder meer om het effect op vogels en op het ecosysteem onder water, over belevingswaarde, technische specificaties en economische aspecten.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marc Kreft, (030) 634 47 00 of (06) 55 18 23 95.


---