Magnus Holding NV

PERSBERICHT 12 februari 2002

DSM benoemt Magnus tot 'preferred partner voor mySAP Business Intelligence'

DSM heeft adviesbureau Magnus benoemd tot 'preferred partner voor mySAP Business Intelligence'. Dit betekent dat Magnus bij voorkeur wordt ingeschakeld voor DSM's veranderprojecten waarin gebruik gemaakt wordt van mySAP Business Intelligence-software. DSM gebruikt de bedrijfssoftware van SAP voor ondersteuning van de administratieve, logistieke, en in- en verkoopprocessen. Sinds 1999 heeft DSM de BIsoftware van SAP als standaard gedefinieerd voor het leveren van managementinformatie. Door deze partnerovereenkomst wil DSM zich verzekeren van een langdurige relatie met Magnus en van de beschikbaarheid van voldoende hoogwaardige mySAP BI-expertise, in eerste instantie voor managementinformatie op basis van datawarehouses. DSM en Magnus zullen in de toekomst gezamenlijk aan dergelijke projecten werken.

MySAP Business Intelligence software helpt DSM om gegevens vanuit diverse bronnen uit de hele onderneming samen te voegen, sneller relevante bedrijfsinformatie te verzamelen en mede daardoor beter onderbouwde beslissingen te nemen. MySAP BI-projecten passen bovendien in DSM's strategische inzet van eBusiness om klanten en leveranciers beter te kunnen bedienen. Ook sluiten zij goed aan op DSM's 'operational excellence'-programma's voor betere synergiebenutting en interne uitwisseling van kennis en ervaring.

DSM
DSM is een internationaal opererend producent in hoogwaardige chemische en biotechnologische producten en hoogwaardige materialen. Via de drie clusters Life Science Products, Performance Materials en Polymers & Industrial Chemicals worden deze producten geleverd aan klanten in industriële markten. DSM heeft een omzet van 8,1 miljard euro en telt wereldwijd circa 22.000 medewerkers, werkzaam in meer dan 200 vestigingen. Strategisch doel is om in 2005te behoren tot de wereldtop door het realiseren van 'specialties' met hoge toegevoegde waarde, sterke groei en stabielere resultaten. Het hoofdkantoor is gevestigd in Heerlen, Nederland. Voor meer informatie over DSM:www.dsm.com.

Magnus
Magnus assisteert ondernemingen bij het verbeteren van de bedrijfsprestaties met behulp van IT. Hierbij gaat het om versterking van de positie van ondernemingen in hun waardeketen, creatie van nieuwe afzetmogelijkheden voor producten en diensten, verhoging van de klanttevredenheid en verbetering van bedrijfsprocessen. Magnus werd in mei 2001 door SAP benoemd tot Special Expertise Partner mySAP Business Intelligence. Dit vanwege de diepgaande kennis van en ervaring met de betreffende oplossingen van het bedrijf. Sindsdien heeft Magnus diverse complexe BI-projecten met succes afgesloten, waardoor het bedrijf inmiddels gezien wordt als één van de toonaangevende partijen op dit gebied. Naast het hoofdkantoor in Naarden heeft Magnus vestigingen in Bangkok, Brussel, Jakarta, Kuala Lumpur, Manilla en Singapore. Magnus telt ongeveer 500 medewerkers. Het management- en ITconsultingbedrijf werd in 1990 opgericht en heeft sinds 1998 een beursnotering aan Euronext Amsterdam. Voor meer informatie over Magnus:www.magnus.com.



Magnus Holding NV