Tie Holding NV

TIE: RESULTATEN 1E KWARTAAL: EBITDA POSITIEF

TIE naar NextEconomy Index; notering op officiële markt van EuroNext

dinsdag, 12 februari, 2002

Amsterdam

Het aan de Amsterdamse beurs genoteerde B2B eCommerce softwarebedrijf TIE Holding N.V. ('TIE'), maakt hierbij bekend dat het EBITDA in het
1e kwartaal (1 oktober 2001 tot en met 31 december) van het boekjaar 2002 positief is gebleven. Het EBITDA verbeterde met EUR 2,8 miljoen ten opzichte van hetzelfde kwartaal in het voorgaande boekjaar. TIE zal eind deze maand worden opgenomen in de NextEconomy Index en haar notering aan de Euro.NM verplaatsen naar de officiële markt van EuroNext Amsterdam.

Het netto resultaat in het 1e kwartaal bedroeg EUR -1,2 miljoen. Een verbetering van EUR 3,6 miljoen ten opzichte van het netto resultaat van EUR -4,8 miljoen een jaar geleden. Dit is het resultaat van de ommezwaai die TIE maakte van uitbreiden en investeren, naar consolideren en integreren. Deze veranderingen leidden tot substantiële kostenbesparingen.

De omzet in het 1e kwartaal 2002 bedroeg EUR 4,1 miljoen; in hetzelfde kwartaal in 2001 was dat nog EUR 5,1 miljoen. Deze daling kan voornamelijk worden toegeschreven aan het feit dat potentiële klanten in de Verenigde Staten hun investeringen hebben uitgesteld. De gebeurtenissen op en na 11 september hadden een zware impact in de VS, maar het management verwacht dat dit incidenteel is en dat de omzet weer op gang komt vanaf het 2e kwartaal. Desondanks was het EBITDA met EUR 33.000 positief in het 1e kwartaal van 2002. In hetzelfde kwartaal van het vorige boekjaar was dat nog EUR -2,8 miljoen. Dit is een duidelijke aanwijzing van de slagvaardigheid van TIE om kosten in lijn te houden met de omzet. Geheel volgens de richtlijnen van de Nederlandse Raad voor Jaarverslaggeving, rapporteert TIE vanaf heden ook veranderingen in het eigen vermogen en de cash flow.

TIE is met EuroNext overeengekomen om de notering op de EURO.NM te wijzigen in een notering op de officiële markt van EuroNext Amsterdam. TIE zal bovendien later deze maand deel uit gaan maken van de NextEconomy Index van deze markt. Het management van TIE verwacht hiermee de handel in haar aandelen een extra stimulans te geven en duidelijker in de schijnwerpers te staan zodat het fonds makkelijker toegankelijk wordt voor Nederlandse en Europese institutionele investeerders.

De jaarlijkse aandeelhoudersvergadering, waarin de goedkeuring van het jaarverslag 2001 centraal staat, zal morgen plaatsvinden. In dit verslag zet TIE haar strategie uiteen en de verwachtingen voor het huidige jaar. TIE rekent op een bescheiden groei van de omzet en het vasthouden aan het positieve EBITDA. TIE is ervan overtuigd dat haar marktpositie goed is en dat de portfolio van producten voorziet in de vraag van de markt. Er zijn duidelijke signalen dat bedrijven zich realiseren dat elektronisch zakendoen leidt tot kostenbesparingen, die noodzakelijk zijn in tijden waarin inkomsten onder druk staan. TIE meent dat wanneer dit realiteitsbesef weer doordringt in de markt en bedrijven weer de zekerheid voelen om te investeren in IT-projecten, de omzet omhoog zal gaan.

TIE heeft onlangs nieuwe producten gelanceerd in Europa en de Verenigde Staten. De wijze waarop deze producten ontvangen zijn, is veelbelovend. TIE voorziet in een totaaloplossing voor bedrijven die al hun handelspartners in staat willen stellen om elektronisch zaken met hen te doen. Dit is een sterk voordeel voor bedrijven die begrijpen welke investeringen ze moeten doen om de vruchten van B2B eCommerce te plukken.

Profiel TIE

TIE is een internationaal B2B eCommerce softwarebedrijf, opgericht in 1987 en genoteerd aan de officiële markt van EuroNext Amsterdam. TIE levert hoogwaardige softwareproducten en uitgebreide kennis aan de vestigingen van TIE en verkooppunten wereldwijd. Deze lokale Solution Providers helpen bedrijven om elektronisch zaken te doen zodat ze hun zakelijke processen efficiënter en effectiever kunnen laten verlopen en kostenbesparingen kunnen doorvoeren. De belangrijkste producten van TIE stellen bedrijven in staat om hun backoffice-processen (ERP) te integreren met die van hun klanten of leveranciers en om product informatie te beheersen in een 'Enterprise Portal'. TIE heeft een brede klantenkring in de Benelux en de Verenigde Staten en is een vooraanstaande speler in Europa, Latijns-Amerika en Azië.